Renault Twin’Run concept – Abundenta de putere in clasa mini

Cei de la Renault au fost foarte activi in ultima vreme in domeniul conceptelor de fascinatie, sportive si cu tehnologie de competitie. Acum ceva timp a fost Twizy RS F1, iar ultima lor creatie se numeste Renault Twin’Run concept si are doua mari directii.

In primul rand, Renault Twin’Run concept omagiaza doua modele legendare ale francezilor, Renault R5 Turbo si Clio V6. In al doilea rand, conceptul francezilor ne ofera primele indicii despre directia estetica pe care o va aborda noua generatie a modelului Twingo. Frumos este ca Renault a ales sa faca asta printr-un model de curse, de clasa mini, cu un nivel de putere mult peste ceea ce ofera Renault Megane RS.

Renault TWIN’RUN Concept 41 Renault TwinRun concept   Abundenta de putere in clasa mini

Twin’Run concept abordeaza o linie curajoasa, cu detalii agresive si, pe alocuri, clasice, pe o caroserie minuscula. Coloritul special, cele 4 faruri suplimentare, care amintesc de grupul de lumini din raliuri si jantele elaborate, cu prindere centrala, dar si eleronul masiv, plus iesirea uriasa a esapamentului, dau o nota veridica de racer acestei buburuze cu tupeu.

Interiorul este stric unul de curse, cu volan de competii, schimbatorul cutiei secventiale plasat in pozitie inalta si display sustinut de ceasuri clasice, o tusa retro de efect. Nu lipsesc roll-cage-ul si scaunele de competie.

Renault TWIN’RUN Concept 111 Renault TwinRun concept   Abundenta de putere in clasa mini

Motorul este un V6 de 3,5 litri, imprumutat de la mai marele Megane Trophy, care produce 320 CP/6.800 rpm si 380 Nm. 4.850 rpm. Bineinteles, este montat central, in fata puntii spate, pe zona ocupata in mod normal de scaunele spate. Asadar, echilibrare buna, tractiune spate si o greutate, la gol, de doar 950 kg.

Renault TWIN’RUN Concept 261 Renault TwinRun concept   Abundenta de putere in clasa mini

Performantele sunt mult peste ceea ce vom vedea vreodata de la un model de clasa mini, de serie. Renault Twin’Run concept accelereaza pana la 100 km/h in 4,5 secunde si atinge 250 km/h.

Twin’Run concept va ramane o pata de culoare in gama conceptelor Renault si va face spectacol la diferite evenimente ale constructorului francez. Ceva de genul a aceea ce vedeti in clipul video.

 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.