Actualul BMW M3 Coupe ne spune “adio”

A patra generatie a modelului BMW M3 Coupe a iesit din productie si nu va mai avea un inlocuitor cu acest nume.

Ultimul BMW M3 Coupe a debutat in 2007 si a fost produs in peste 40.000 exemplare, plus cam 10.000 exemplare pentru M3 sedan. BMW M3 cabrio a atins aproape 16.000 de unitati produse pana la acest moment, iar productia acestei versiuni va continua pana in septembrie.

Modelul bavarez va ocupa, cu siguranta, o pozitie aparte in istoria celor 4 generatii M3 Coupe, din mai multe motive. Va ramane singura generatie cu motor V8, apreciatul propulsor de 4 litri si 420 CP. Acum este era downsizingului, iar nemtii vor trece la un 6 in linie, despre care se spune ca va avea 3 turbine.

BMW M3 Coupe1 Actualul BMW M3 Coupe ne spune adio

 

De asemenea, modelul M3 Coupe dispare din gama nemtilor. El va fi inlocuit cu noul BMW M4, bazat pe coupe-ul Seriei 3, adica noua Serie 4. Dar sigla M3 nu dispare, cum speculeaza unii jurnalisti auto romani, in cautare de titluri senzationale. BMW M3 va ramane, dar doar in versiune berlina.

BMW M3 GTS Actualul BMW M3 Coupe ne spune adioDe-a lungul celor 6 ani de cariera, BMW M3 a avut si doua editii speciale. In primul rand, modelul M3 GTS, cu doar doua locuri, destinat circuitelor, dar omologat pentru sosea. Acesta a fost produs in 135 de exemplare si are o versiune de 4,4 litri a motorului V8, cu o putere crescuta la 450 CP. Pe baza berlinei a fost produs, in doar 67 de unitati, BMW M3 CRT, cu o infuzie serioasa de elemente din carbon, implicit o greutate mai mica.

In prima parte a anului viitor vom vedea probabil si noul BMW M4, care promite surprize majore la nivelul motorului si o reducere consistenta de greutate.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.