BMW Active Tourer Outdoor Concept – Activitati cu tractiune fata

BMW este aproape de lansarea primului monovolum din istoria marcii, care este si primul model cu tractiune fata din istoria BMW.

Il stiti, se numeste BMW Active Tourer si vi l-am prezentat acum aproape un an. Acum, bavarezii vin cu o noua versiune a acestui concept, una care sa-l readuca in atentie si sa ne pregateasca de lansare. Ceea ce vedeti in poze este BMW Active Tourer Outdoor, tot concept, dar modificat pentru impatimitii de miscare in natura.

Modificari la exterior nu sunt, doar culoarea aurie, care subliniaza liniile caroseriei. In schimb, la interior, parte din spate a fost modificata si echipata cu sisteme sofisticate de prindere a bicicletelor.

BMW Active Tourer Outdoor concept 51 BMW Active Tourer Outdoor Concept   Activitati cu tractiune fata

Motorul este acelasi anuntat pentru conceptul initial. Are 1,5 litri, doar 3 cilindri si, impreuna cu motorul electric plasat in spate, dezvolta o putere maxima de 190 CP. Autonomia este de 30 km in modul electric si ofera performante bune: 0 – 100 km/h in 8 secunde si 220 km/h viteza maxima. Bavarezii anunta un consum mediu de doar 2,5 litri/100 km.

BMW Active Tourer Outdoor concept 101 BMW Active Tourer Outdoor Concept   Activitati cu tractiune fata

Desigur, in versiunea de serie, Active Tourer va fi oferit si doar cu propulsorul conventional. Conceptul va fi prezentat in aceasta toamna, la Salonul Auto de la Frankfurt, urmand sa vedem, probabil, versiunea de serie anul viitor.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.