Mini Vision – Conceptul noii generatii Mini

Au trecut pana acum doua generatii Mini, din epoca moderna. Curand vom face cunostinta cu a treia generatie, prefigurata deja de conceptul Mini Vision.

Ideea este simpla. Mini are nevoie de o schimbare, una vizibila, palpabila. Primele doua generatii n-au diferit prea mult si sunt deja rodate pe piata. Imaginea modelului britanic este deja cimentata, toata lumea recunoaste deja acest model, oriunde, oricand, indiferent de pasiunea pentru masini. Asadar este nevoie de o schimbare majora, un suflu nou, iar Mini Vision chiar pare sa-l aduca.

Mini Vision 31 Mini Vision   Conceptul noii generatii Mini

Mini Vision este conceptul care ne da detalii destul de clare despre designul noii generatii Mini. Forma ramane, ideea generala ramane, dar toate celelalte detalii se schimba. Nu drastic, dar sunt suficient de rafinate incat sa dea acea impresie de proaspat de care vorbeam.

Conceptul prezentat afiseaza chiar liniile viitorului Mini Cooper S, tinand cont de cele doua tevi ale esapamantului, plasate central si de eleronul prezent in partea superioara a hayonului.

Mini Vision 51 Mini Vision   Conceptul noii generatii Mini

Si interiorul vine cu noutati, chiar daca foarte stilizate, tipice unui concept. Ni se “spune” insa ca ceasul central, supradimensionat, ramane la locul lui, insa nu cred ca va mai avea si rol de vitezometru, ci doar de display pentru sistemul multimedia si navigatie. In spatele volanului apare un al doilea ceas, asa ca sper sa vedem vitezometrul cu afisaj analog la locul lui. Sincer, gradatia uriasa de pe display-ul central al modelelor actuale chiar nu prea are sens, pentru ca nu poate fi urmarita bine.

Semnele sunt bune, abia astept sa vad modelul de serie, care va fi dezvaluit pe 18 noiembrie, cu ocazia implinirii a 107 ani de la nasterea creatorului sau, Sir Alec Issigonis.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.