Sebastien Loeb a “distrus” recordul cursei Pikes Peak

Sebastien Loeb, francezul care nu prea mai are ce arata in WRC, si-a gasit o noua provocare in acest an. A concurat, dupa multe luni de pregatire, in cursa de la Pikes Peak. Trebuie s-o stiti, si Dacia Duster a tatonat anii trecuti terenul pe traseul american.

Ei bine, in cursa din acest an, nimeni n-a avut nici o sansa in fata lui Loeb si a Peugeot-ului sau 208 T16 Pikes Peak. Totul a mers impecabil pentru echipa franceza, asa ca francezul a facut un parcurs la limita, fara greseala, care i-a adus un record mondial. Ba chiar la distanta mare fata de cel stabilit anul trecut.

Peugeot-ul lui Loeb, cu 875 CP sub capota, a parcurs traseul de 20 km, cu 156 de viraje, la o viteza medie de 145 km/h.

Sebastien Loeb Pikes Peak Sebastien Loeb a distrus recordul cursei Pikes Peak

Timpul final a fost de 8 minute si 13.878 secunde, cu mult peste un minut mai bine decat recordul de anul trecut (9 minute si 46.164 secunde) stabilit de Rhys Millen la volanul unui Hyundai. Acesta a concurat si acum, dar n-a avut nici o sansa in fata lui Loeb, reusind totusi un timp mai bun decat anul trecut, cu 2 secunde peste 9 minute.

Apropo, victoria lui Loeb si Peugeot vine la fix 25 de ani de la recordul lui Ari Vatanen, la bordul unui 405 T16 Pikes Peak. Timpul de atnuci a fost de 10 minute si 47.220 secunde, in conditiile in care se mergea pe macadam.

Sebastien Loeb – 2013

 

Ari Vatanen – 1988

 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.