Volvo introduce directia autonoma, anul viitor, pe noul Volvo XC90

Volvo XC90 este cel mai batran model din gama suedezilor. Are deja 10 ani de productie, prea mult pentru orice alt model al vreunui producator.

Pentru a compensa cumva aceasta cariera mai mare decat e cazul, suedezii ne anunta ca noua generatie va debuta anul viitor, cu o serie de premiere mondiale in materie de siguranta. Desigur capul de afis este directia autonoma, in anumite cazuri. Se vorbeste mult despre masinile autonome, Google testeaza de zor, o fac si altii, dar nu cred ca sunt chiar aproape de productia de serie.

Volvo Volvo introduce directia autonoma, anul viitor, pe noul Volvo XC90

Insa, sistemul oferit de Volvo se apropie de aceasta idee, in conditiile prezente, fara a fi nevoie de infrastructura speciala si comunicare cu celelalte masini.

Noul Volvo XC90 va putea “simti” cand este aproape sa iasa de pe drum, indiferent daca sunt sau nu marcaje, si sistemul poate corecta automat trasa, astfel incat sa repozitioneze corect masina. De asemenea, va fi introdus si sistemul Adaptive Cruise Control, care mentine o distanta constanta fata de masina din fata si, mai mult, vireaza automat, urmand drumul fara interventia soferului.

Volvo 1 Volvo introduce directia autonoma, anul viitor, pe noul Volvo XC90

Pe langa aceste sisteme, Volvo lucreaza si la sistemul de parcare automata. Nu, nu in genul celui actual, prezent pana si pe unele modele de clasa compacta. Este vorba de sistemul de parcare care nu presupune prezenta soferului la volan. Acesta coboara la intrarea in parcare, iar masina isi gaseste singura locul si parcheaza complet automat. Vedeti exact ce poate face acest sistem, in clipul video.

 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.