OFICIAL: Kia Niro Concept – Posibil SUV de clasa mica

Trendul este acum pe SUV-uri de clasa mica, citadine, de stil, iar Kia nu poate intarzia prea mult intrarea in acest segment care are deja cativa actori noi, sub sigle de renume.

Kia Niro Concept este modelul care ne arata liniile noului SUV de clasa mica al celor de la Kia si el va debuta, in premiera, la Frankfurt. Coreenii nu dau detalii, dar ne arata o galerie foto din care inteleg faptul ca Kia mizeaza (iar) pe un design foarte indraznet, dublat probabil de cel mai bun pret din segment. Asa e normal sa fie, pentru ca, la acelasi pret sau la diferente mici, un model Kia nu se poate (inca) bate cu oferte de la Chevrolet, Opel sau Renault.

Kia Niro Concept 91 OFICIAL: Kia Niro Concept   Posibil SUV de clasa mica

Kia Niro Concept mizeaza, desigur, pe un design spectaculos. Agresivitate, portiere butterfly, doar doua usi, plus un interior dominat de display-uri gen tableta. Bineinteles ca versiunea de serie, indiferent cand va debuta ea, va pierde multe din aceste aspecte, dar ma astept sa ramana cu un exterior excentric.

Kia Niro Concept 81 OFICIAL: Kia Niro Concept   Posibil SUV de clasa mica

Coreenii spun ca Kia Niro Concept a fost desenat de centrul de design Kia de la Frankfurt, pentru piata europeana. Si mai spun ei ca Niro Concept are rolul de a testa reactia publicului de la Salonul Auto de la Frankfurt pentru eventualitatea unui model de serie. Eu cred ca s-au hotarat deja si, la Geneva, anul viitor, vom vedea versiunea de serie.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.