Oficial: Skoda Yeti facelift – Schimbare majora. Nu neaparat in bine

Skoda spune ca Yeti este un succes, dupa 263.200 de unitati vandute in 4 ani, asa ca cehii au ajuns la concluzia ca-i trebuie un facelift, pentru a sustine vanzarile pentru minim 3 ani de acum incolo.

Problema este ca faceliftul acesta n-a facut decat sa adapteze SUV-ul Yeti la imaginea de marca a modelelor grupului VW. Observati imediat schimbarea majora, partea frontala amplu redesenata. Au disparut proiectoarele mari pozitionate exact langa faruri. Acestea au fost reproiectate, la fel si grila inferioara, dar nu cred ca este un pas inainte.

Acele proiectoare mari dadeau o pata de culoare unei masini nu neaparat foarte frumoasa. Dar erau o pata de culoare. Acum a disparut, iar Yeti se prezinta cu un aspect curat, cuminte, fara sare si piper. Nu-mi place, au banalizat-o. In spate s-a lucrat la stopuri, o noua structura interna, care da bine.

Skoda Yeti facelift 11 Oficial: Skoda Yeti facelift   Schimbare majora. Nu neaparat in bine

Skoda Yeti facelift se prezinta cu retusuri usoare la interior, un alt volan si materiale schimbate. Nimic de amploare, aceeasi atmosfera ca-n orice Volkswagen.

Gama de propulsoare cuprinde patru motoare turbodiesel si trei pe benzina, cu puteri cuprinse intre 105 CP (1,2 TSI) si 170 CP (2.0 litri TDI). Se ofera versiuni cu tractiune fata, tractiune integrala, cutie manuala sau automata (DSG).

Un singur cuvant: banal.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.