OFICIAL: Volvo Concept Coupe – Linia de design a noului Volvo XC90

O surpriza foarte placuta in aceasta zi, de la Volvo. Suedezii au prezentat Volvo Concept Coupe, un studiu de design despre care spun ca dezvaluie liniile noului Volvo XC90, al carui debut este programat pentru anul viitor.

Desigur, intre un coupe de clasa medie si un SUV mare sunt diferente majore, dar suedezii sustin ca vom regasi ideea de design a lui Volvo Concept Coupe pe noul Volvo XC90. De asemenea, conceptul pe care-l vedeti imprima si linia de design a viitoarelor modele Volvo si face parte dintr-o serie de 3 concepte care ne vor lamuri asupra acestei directii estetice.

Volvo Concept Coupe 81 OFICIAL: Volvo Concept Coupe   Linia de design a noului Volvo XC90

Bun, ma astept ca noul XC90 sa fie un SUV frumos, dar Volvo Concept Coupe poate fi mai mult decat atat. N-ar fi frumos sa vedem totusi si un coupe de serie cu liniile acestui concept? Eu zic ca da, Volvo are nevoie de un coupe de imagine, o masina care, chiar daca nu face cine stie ce profit, sa fie un stindard al marcii, un vector de imagine.

Spun asta pentru ca-mi place mult conceptul. Serios, matur, cu o imagine care sugereaza siguranta de sine. Este descris de oficialii Volvo ca avand “calmul puternic al unui leu. Nu trebuie sa faca ceva pentru a impune respect. Chiar si stand, el arata clar de ce este in stare“. O descriere inspirata pentru Volvo Concept Coupe.

Volvo Concept Coupe 111 OFICIAL: Volvo Concept Coupe   Linia de design a noului Volvo XC90

Imi place si noua idee a interiorului. Fara consola centrala cu spatiu in spate, in locul ei un display mare, care include tot ce tine de multimedia. Ca idee de rafinament, schimbatorul scurt este creat din cristal prelucrat manual.

Volvo Concept Coupe 151 OFICIAL: Volvo Concept Coupe   Linia de design a noului Volvo XC90

Motorul este, cum altfel, hibrid. Un propulsor conventional, supraalimentat si cu turbo si cu compresor mecanic, asistat de un motor electric. Puterea maxima a ansamblului este de 400 CP, iar cuplul maxim ajunge la 600 Nm. Nici o alta informatie legata de acest aspect, probabil ca este un propulsor in stare incipienta, nepregatit inca de serie.

Volvo mai spune ca acest concept evoca si ideea unui model legendar al marcii, Volvo P1800. Asa ca eu sper ca suedezii chiar iau in calcul un coupe de serie.


Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.