OFICIAL: VW Golf R – Hothatch de 300 CP

Noul VW Golf GTI nu bate recorduri de putere si acceleratie in segmentul hothatch-urilor compacte si lasa duelul cu competitori ca Megane RS si Astra OPC pe seama fratelui sau mai mare, extrem, varful de gama, noul VW Golf R.

E adevarat, noul Golf R este intr-o liga a lui deocamdata, cel putin pana vine noul Focus RS. VW Golf R a ajuns la pragul de 300 CP, dintr-un motor de 2 litri, turbo, ceea ce da o putere litrica impresionanta. Doar doua poze avem deocamdata, in schimb, nemtii n-au fost zgarciti cu detaliile tehnice.

VW Golf R 1 OFICIAL: VW Golf R   Hothatch de 300 CPNoul VW Golf R are, normal, tractiune integrala si poate ajunge la 100 km/h in 5,1 secunde, in versiunea cu cutie manuala. DSG-ul este chiar mai rapid si “scoate” doar 4,9 secunde pana la 100 km/h. Desi ar fi fost interesant sa stim la ce viteza maxima se opreste noul Golf R, nemtii au limitat-o la 250 km/h.

Putere mai mare (30 CP in plus, fata de modelul anterior), dar consum mai mic. VW Golf R este credittat cu un consum mediu de doar 7,1 litri/100 km (8,5 litri/100 km pentru generatia anterioara).

VW Golf R 2 OFICIAL: VW Golf R   Hothatch de 300 CP

In ceea ce priveste designul, cred ca VW ar putea lansa si o masina de 800 CP si tot banala ar fi. Asadar, Golf R e tipic Golf, doar cu prize de aer mai mari si 4 tevi de esapament.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.