Audi Nanuk quattro concept – Diesel de categorie grea

Audi se pregateste pentru o noua linie estetica, iar primul indiciu este dat de noul Audi Nanuk quattro concept, prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt. Bine, “nou” e un termen relativ, pentru ca Audi Nanuk este o reinterpretare a conceptului Parcour prezentat in primavara de Giugiaro.

Audi Nanuk quattro concept este desenat, evident, tot de cei de la Giugiaro, impreuna cu designerii Audi si se prezinta sub forma unui crossover exotic, care vrea sa acopere si segmentul masinilor sport, dar si zona de rallyraid, de offroad in viteza. Este un concept de fascinatie, dar si unul care testeaza reactia publicului referitor la o noua linie de design a marcii.

Audi Nanuk quattro concept 21 Audi Nanuk quattro concept   Diesel de categorie grea

Daca Parcour avea un motor V10 preluat de la Lamborghini, Audi Nanuk quattro schimba registrul si vine cu un nou motor turbodiesel, un V10 de la 5 litri, care produce 544 CP si 1.000 Nm cu ajutorul a doua turbine. Si cred ca acesta e noul superdiesel de imagine din cadrul grupului VW, cel pe care-l vom vedea pe versiunile de varf ale noii generatii Q7 si, posibil, pe actualul Touareg. Poate si pe Audi A8.

Audi Nanuk quattro concept 61 Audi Nanuk quattro concept   Diesel de categorie grea

Cu asemenea cifre de putere, Audi Nanuk quattro afiseaza performante superbe, in ciuda greutatii de 1,9 tone, la gol. Conceptul germano-italian accelereaza pana la 100 km/h in doar 3,8 secunde si poate atinge un maxim de 305 km/h, in conditiile in care Audi sustine ca masina este cotata cu un consum mediu de 7,8 litri/100 km.

Audi Nanuk quattro concept 81 Audi Nanuk quattro concept   Diesel de categorie grea

O mentiune legata de interior. Simplu, concentrat, imi place mult. Si as vrea sa vad pe mai multe modele de serie un asemenea tabou de bord. Turometru central, mare si informatii distribuite frumos pe lateralele lui. Se potriveste modelelor sport, dar arata excelent.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.