OFICIAL: Audi Sport quattro concept – Un pas mai aproape de serie

Audi tocmai a dezvaluit un nou omagiu adus tractiunii quattro si, mai ales, coupe-ului legendar al anilor ’80. Nu e primul, stiti deja conceptul Audi quattro, prezentat acum 3 ani, dar noul Sport Quattro concept se apropie mai mult de o posibila versiune de serie.

Este evident ca Audi quattro concept, prezentat la Paris in 2010, s-a vrut ceva spectaculos, care sa aprinda imaginatia pasionatilor de (super)sport, dar noul Audi Sport quattro concept s-a apropiat si mai mult de o posibila productie de serie, fiind ceva mai rafinat. Imi place in continuare si aceasta ultima interpretare, ar fi o pata de culoare intr-o gama mult prea omogena la nivelul designului.

Audi Sport quattro concept 11 OFICIAL: Audi Sport quattro concept   Un pas mai aproape de serie

Si, daca exteriorul acestui concept care omagiaza 30 de ani de la nastea lui Sport quattro, arata bine si pasional, interiorul este o bijuterie. Mai ales tabloul de bord, cu turometru plasat central si display-uri cu o multime de informatii, inclusiv timpii pe turul de circuit si diferentele intre acestia.

Audi Sport quattro concept 31 OFICIAL: Audi Sport quattro concept   Un pas mai aproape de serie

Audi Sport quattro concept vine si un pachet tehnic impresionant. Este un hibrid plug-in, echipat cu un motor V8 de 4 litri, biturbo, care produce 560 CP si unul electric, plasat intre motorul clasic si cutia de viteze tiptronic cu 8 trepte, care produce 150 CP. Nemtii spun ca puterea totala a ansamblului este de 700 CP si cuplul atinge un maxim de 800 Nm.

Consumul mediu oficial este de 2,5 litri/100 km, conform standardelor de calcul pentru modele hibride, iar Audi Sport quattro concept poate rula aproximativ 50 de km doar in modul electric, cand bateriile sunt incarcate la capacitate maxima.

Audi Sport quattro concept 21 OFICIAL: Audi Sport quattro concept   Un pas mai aproape de serie

Performantele intra pe teritoriul modelelor supersport, conceptul nemtilor fiind capabil sa accelereze pana la 100 km/h in 3,7 secunde si sa atinga o viteza maxima de 305 km/h, chiar daca greutatea se ridica la 1,85 tone din cauza bateriilor motorului electric.

Audi Sport quattro concept va fi expus la Frankfurt, unde in mod sigur va fi vedeta standului Audi si sper sa nu mai treaca alti 3 ani pana sa-l vedem in productia de serie.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.