Ford S-Max concept – Noua generatie a monovolumului Ford

Noua generatie Ford S-Max este gata, chiar daca Ford ii spune concept. Este evident ca masina este aproape de productia de serie, doar cateva cateva detalii usor fortate ii confera titlul de concept.

Stiti modelul S-Max actual, a fost laudat indelung pentru sportivitatea sa, usor atipica unui monovolum din aceasta clasa. La fel de laudat a fost si pentru design si adevarul este ca masina arata inca bine. Va iesi in scurt timp din productie pentru a face loc unei noi generatii. Si din pozele noului Ford S-Max concept reiese clar faptul ca va miza cam pe aceleasi caracteristici, sportivitate in design si platforma tehnica.

Ford S Max Concept 16 Ford S Max concept   Noua generatie a monovolumului Ford

Monovolumul celor de la Ford adopta noua imagine de marca inaugurata de noul si intarziatul Ford Mondeo. Pastreaza spatele desenat dinamic, plonjat, dar promite tot maxim 7 locuri, cu un sistem ingenios de pliere a scaunelor.

Interiorul pare unul de serie, mascat insa de niste suprafete tipice unui concept. Sunt curios daca vor pastra butonul rotativ de selectie pentru cutia automata si la modelul de serie.

Ford S Max Concept 21 Ford S Max concept   Noua generatie a monovolumului Ford

In rest, se mai anunta sub capota noul motor de 1,5 litri Ecoboost, despre care nu se spune nimic legat de versiunile de putere.

Noul Ford S-Max va mai ingloba si doua sisteme inovatoare, legate de conditia medicala a soferului si pasagerilor. Soferul va avea posibilitatea de a-si monitoriza activitatea inimii prin intermediul unei aplicatii speciale care va putea si alerta serviciile medicale in cazul unor anomalii grave. De asemenea, pasagerii vor putea avea monitorizat nivelul glicemiei.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.