OFICIAL: Peugeot 308 R Concept – Orgoliu francez

Poate veti fi incantati de un asemenea hothatch din parte francezilor de la Peugeot. Arata impecabil, probabil ofera si performante foarte bune, iar asta-i absolut necesar pentru Peugeot, daca vrea sa mai prinda “trenul” actual al hothatch-urilor compacte.

Peugeot 308 R concept are si rolul de a sublinia noul Peugeot 308, de a-i pune in valoare prezenta. Dar mai spune ceva si anume ca francezii s-au hotarat, in sfarsit, sa revina cu adevarat in segmentul hothatch-urilor. Unde au dezamagit in ultimii ani din cauza lipsei unei oferte cu adevarat tentante, intr-un segment deja dus la extrem de Renault, Opel si Volkswagen.

Peugeot 308 R concept 41 OFICIAL: Peugeot 308 R Concept   Orgoliu francez

Ei bine, Peugeot 308 R concept avanseaza ideea unui nou Peugeot 308 GTi (daca se va mai numi asa), care pare a se ridica, la nivel vizual si al puterii, la standardul impus de competitori. Arata nu bine, ci foarte bine, mai ales in combinatia de culori  prezentata, cu garda la sol mult mai joasa si bosajele evidente ale caroseriei.

Motorul este unul deja de serie, cel de pe Peugeot RCZ R, si produce 270 CP dintr-o capacitate de doar 1,6 litri. Adica 170 CP/litru, mult mai mult decat propulsoarele competitorilor. Francezii au preferat o cutie manuala cu 6 trepte si tractiune fata, aspect legat si de limitarile lor la capitolul transmisii.

Peugeot 308 R concept 21 OFICIAL: Peugeot 308 R Concept   Orgoliu francez

Nu ni se spune nimic despre performantele dinamice ale lui Peugeot 308 R concept, dar cei 270 CP promit valori foarte bune. Nu ne este prezentat interiorul, dar si acesta ma astept sa fie la inaltime, in conditiile in care interiorul noului Peugeot 308 arata bine si vine si cu aceasta solutie novatoare, de a putea urmari tabloul de bord peste volan.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.