Renault Megane – Un nou facelift, al doilea

La inceputul anului trecut, Renault a prezentat un facelift pentru gama Megane, dupa aproape 4 ani de productie. De obicei, un singur facelift este facut pe parcursul unei generatii, dar iata ca francezii au preferat doua. Asa ca Renault Megane a ajuns la al doilea facelift, unul cu rezultate mult mai bune decat primul.

Renault Megane facelift 2, ca sa-i spunem asa, vine cu o parte frontala modificata destul de amplu: grila noua, cu sigla Renault mult mai mare, plasata sus, si un nou spoiler fata, mai atractiv. Si farurile au primit un retus in partea superioara, un soi de “sprancene” de efect, care-i schimba mult aspectul. Sincer, este un facelift foarte reusit, Megane arata mai bine decat oricand si singurul lucru pe care mi l-as fi dorit este sa se fi ocupat si de stopuri. Deja nu-mi mai plac, par “batrane” si constrasteaza cu aspectul modern al partii frontale.

Renault Megane facelift 61 Renault Megane   Un nou facelift, al doileaCateva modificari subtile sunt si la interior, dar cea mai frumoasa noutate la acest capitol este sistemul multimedia R-Link, in locul vechiului display al sistemului de navigatie pe care l-am urat din prima, unul dintre cele mai incomode pe care le-am intalnit. Despre R-Link va povestesc mai pe larg in testul cu noul Renault Captur, care va veni in curand.

Renault Megane facelift 41 Renault Megane   Un nou facelift, al doilea

Revenind la Renault Megane facelift, sunt noutati si la nivel tehnic. De exemplu, motorul TCe cu 130 CP, va fi disponibil impreuna cu cutia cu dublu ambreiaj EDC. Alte noutati tin de introducerea motorului de 1,6 litri dCi pe mai multe versiuni si adoptarea noilor propulsoare TCe de cilindree mica.

Renault Megane facelift 22 Renault Megane   Un nou facelift, al doilea

Masina va debuta pe piata in prima parte a anului viitor si probabil va mai avea cel putin doi ani de cariera pana la schimbarea de generatie.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.