Autoitalia renunta la marca nipona Infiniti

Doar 4 ani au trecut de cand Autoitalia si-a trecut in portofoliu si marca Infiniti. La acel moment, brandul japonez incerca  o lansare la nivel european, care n-a fost urmata insa de rezultatele asteptate.

In Romania, vanzarile Infiniti au fost foarte slabe, e adevarat ca marca japoneza a patruns la noi in plina criza si fara imagine printre cumparatorii mai putin pasionati. Dar mai exista un motiv principal, pentru care modelele Infiniti n-au fost deloc attractive. Lipsa unei game de propulsoare diesel. Abia mai tarziu a aparut un asemenea motor, dar nu a fost suficient.

Infiniti Autoitalia renunta la marca nipona Infiniti

Chiar daca trecem peste lipsa de imagine a marcii in Romania, uitati-va ce gama de propulsoare diesel au constructorii nemti de modele premium. O multime.Nu mai intelegeti gresit, motorul de pe G37 mi-a placut la nebunie, dar una e sa te bucuri de el 3 zile si cu totul alta sa-l exploatezi cativa ani.

In acest an, Infiniti a vandut in Romania doar 8 masini, asa ca decizia Autoitalia este de inteles, mai ales ca in urmatoarea perioada  vor sa se concentreze sustinut pe marcile Jeep si Maserati.

via|ZF

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.