Record de consum BMW 520d xDrive in Romania – 1.550 km cu un plin

La finalul saptamanii trecute, BMW Romania a organizat o demonstratie de consum, pe care stiu ca voia s-o faca inca din mijlocul verii.

Traseul stabilit a acoperit dubla traversare a Romaniei, adica 1.550 km, cu un singur plin de carburant. Nu, n-a fost aleasa cea mai economica masina din gama BMW, ci un sedan de clasa mare, dotat si cu tractiune integrala. Detalii care nu se lipesc neaparat de ideea de consum record. Insa au vrut ei neaparat ca modelul BMW 520d xDrive sa-si arate maximul de eficienta in conditiile reale de pe minunatele drumuri romanesti.

BMW 520d xDrive Record de consum in Romania 141 Record de consum BMW 520d xDrive in Romania   1.550 km cu un plin

Un amanunt foarte important, zic eu. La volan au fost doi piloti romani, Claudiu David si Mihaela Beldie, nu Gerhard Plattner, specialistul valorilor record de consum.

Traseul a fost pe ruta Bucuresti – Constanta – Bucuresti – Arad – Bucuresti, cu traversare pe Valea Oltului. Circa 700 km de autostrada si 800 km pe drumuri nationale. Deplasarea a durat 28 de ore, cu tot cu pauze, a acoperit 1.550 km cu un consum mediu de 4 litri/100 km si o viteza medie de 70 km/h.

Consumul mediu oficial al masinii este de 4,9 litri/100 km, iar rezervorul are o capacitate de 70 litri. Evident, s-a mers pe programul ECO Pro, fara aer conditionat. La sosire, computerul de bord arata o autonomie de 166 km, exact valoarea castigata prin modul de rulare ECO Pro.

BMW 520d xDrive Record de consum in Romania 201 Record de consum BMW 520d xDrive in Romania   1.550 km cu un plin

Ca idee, calatoria cu masina a fost mai ieftina decat cea cu trenul, pe acelasi traseu. Un bilet doar dus pe drumul Constanta – Arad cu un tren InterRegio este de 275 lei pentru Clasa a 2-a si 357 lei pentru Clasa 1, in timp ce plinul rezervorului de 70 de litri a costat aproximativ 450 lei pentru un traseu dus-intors.

Pentru acest test, modelul BMW 520d xDrive a fost alimentat cu combustibil Efix si a rulat pe anvelope Goodyear EfficientGrip Performance cu dimensiunea 225/55 R17.

BMW 520d xDrive Record de consum in Romania 391 Record de consum BMW 520d xDrive in Romania   1.550 km cu un plin

Si ca sa nu ajungem invariabil la discutii de genul “Cine isi ia BMW ca sa mearga asa cu el?!” va spun doar atat. A fost un test care arata cat de eficienta poate fi o masina la nevoie. Nu inseamna ca si altii vor obtine acest consum, ci doar ca masinile de astazi iti permit sa rulezi extrem de economic, fara de sa priveze de performante dinamice foarte bune atunci cand nu-ti pasa de cat alimentezi.

 

 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.