BMW Seria 4 Cabrio – Mult mai atractiv, tot cu hard-top

BMW ne arata noua generatie a cabrioletului de clasa medie, incadrat acum in noua Serie 4. Dupa coupe, a venit randul noului Seria 4 Cabrio sa intareasca imaginea noii game si avem de-a face cu o decapotabila care arata mult mai bine decat vechiul Seria 3 Cabrio.

BMW a pastrat solutia hard-top-ului retractabil, din 3 piese, ceea ce-I ofera noului BMW Seria 4 Cabrio si avantajele unui coupe. Practic, masina poate fi folosita oricand, pe orice fel de vreme si puncteaza si la rigiditate datorita acestei solutii. Desigur, hardtop-ul retractabil pluseaza la greutate comparativ cu un clasic soft-top, dar si in comparatie cu coupe-ul. Diferenta de greutate este de circa 150 kg in favoarea coupe-ului, un 420d Cabrio fiind creditat cu o masa de 1,68 tone.

BMW Seria 4 cabrio 981 BMW Seria 4 Cabrio   Mult mai atractiv, tot cu hard top

Ce-mi place mult este partea din spate, mult mai cambrata, mai pasionala, mai dinamica decat la vechiul Seria 3 cabrio, al carui spate este parca prea cuminte si cam sters la nivel de design. Partea frontala a noului Seria 4 cabrio este aceeasi cu a coupe-ului, dar luat ca intreg, cabrioletul este mai legat din punct de vedere vizual decat modelul pe care-l inlocuieste, datorita nervurilor de pe laterale si capotei spate cu eleron profilat.

BMW Seria 4 cabrio 811 BMW Seria 4 Cabrio   Mult mai atractiv, tot cu hard top

Interiorul ramane acelasi de la coupe-ul Seria 4, dar in cazul cabrioletului se poate opta, in premiera, pentru sistemul care sulfa aer cald, din tetiera, la nivelul gatului, atat pentru scaunele standard, cat si pentru cele sport, optionale. Legat de scaune, acestea sunt reglabile electric, in echiparea de serie.

BMW Seria 4 cabrio 261 BMW Seria 4 Cabrio   Mult mai atractiv, tot cu hard top

La data lansarii, noul BMW Seria 4 Cabrio va fi disponibil cu un motor diesel si doua pe benzina. Diesel-ul motorizeaza modelul 420d Cabrio si vine cu 184 CP, iar cele doua propulsoare pe benzina echipeaza versiunile 435i Cabrio (306 CP) si 428i Cabrio (245 CP). In primavera anului viitor va debuta si sistemul de tractiune integrala xDrive pe noul cabrio bavarez (428i cabrio) si vom vedea probabil si mai multe motoare in oferta.

BMW Seria 4 cabrio 851 BMW Seria 4 Cabrio   Mult mai atractiv, tot cu hard top

In echiparea standard se ofera cutia de viteze manuala cu 6 trepte, iar optional cea automata cu 8 trepte si posibilitatea de a schimba treptele de la volan. Toate transmisiile, pe toate versiunile vin impreuna cu sistemul Auto Start Stop.

Un cabrio frumos, mult mai frumos decat vechiul 3 cabrio, dar ma astept la preturi pe masura. Costa sa ai doua masini intr-una.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.