OFICIAL: Noul Cadillac Escalade – Lux la kilogram

Cadillac a prezentat varful de gama al SUV-urilor din protofoliu, un nume care nu mai are nevoie de prezentare nici macar pentru europeni.

Noul Cadillac Escalade, cel mai mare si luxos SUV al marcii americane se prezinta cu un design complet nou, care mizeaza pe o grila impunatoare si farurile inguste, cu LED-uri dispuse pe vertical. Spatele a primit stopuri  foarte inguste, dispuse pa aproape toata inaltimea masinii. Nu arata deloc rau, dar socheaza prin dimensiuni.

Ca idee, are cam 5,2 metri lungime, peste 2 metri latime si aproape 1,9 metri inaltime. Asta in versiunea “scurta”, pentru ca modelul ESV ajunge la 5,7 metri lungime. Este un fel de tanc, ca prezenta, in Europa si o masina de status peste ocean. L-ati vazut de multe ori, cu jante de 22 inch si echipare “bling” in videoclipurile si garajele raperilor americani.

Noul Cadillac Escalade 41 OFICIAL: Noul Cadillac Escalade   Lux la kilogram

Interiorul este pe idea de lux american, cu lemn, display central generos,  de 8 inch, tablou de bord digital, ultramodern si… levier pentru selectia treptelor la volan. Cam toate echipamentele de confort si entertainment disponibile pentru modelele de lux, inclusiv sistem Blue-Ray in spate.

Noul Cadillac Escalade 61 OFICIAL: Noul Cadillac Escalade   Lux la kilogram

Motorul este un V8 de 6,2 litri care produce 420 CP si 623 Nm, fara alte comentarii, in spiritual classic american. Poate ca pare ciudat la o asemenea balena a soselelor, dar noul Cadillac Escalade este oferit si in versiune cu tractiune spate, pe langa cea integrala. Nu se dau detalii despre performante sau consum, oricum mai putin importante, la acest rege al SUV-urilor, care cantareste intre 2,5 si 2,7 tone.

Printre tehnologiile moderne ale noii generatii se mai numara directia asistata electric si sistemul Magnetic Ride al suspensiei in echiparea standard, chestii folosite de europeni de multi ani.


Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.