Un nou motor Opel – 1.0 litri si 3 cilindri, turbo

Opel mai face un pas in curentul downsizing, cu un motor de cilindree foarte redusa. Este cu adresa directa la Ecoboost-ul de 1,0 litri de la Ford.

Noul propulsor Opel are doar 3 cilindri, capacitate de 1,0 litri turbo si produce 115 CP cu ajutorul unui turbocompresor, dar va mai fi oferit probabil si in alte versiuni de putere.

Unitatea a fost dezvoltata de inginerii GM si Opel si va fi disponibila incepand de anul viitor pe modelul Opel Adam, in combinatie cu o noua cutie de viteze manuala, cu 6 trepte si cu sistem Start/Stop in echiparea standard.

Opel 1.0 SIDI Turbo Un nou motor Opel   1.0 litri si 3 cilindri, turbo

Noul motor de 1,0 litri SIDI, turbo promite sa ofere performante bune la nivel dinamic si de consum pe modelul Adam, dar e sigur ca va fi montat si pe alte modele mici din gama Opel, cum ar fi noua generatie Corsa. Nemtii il compara cu clasicul motor aspirat de 1,6 litri si 115 CP pe care-l au inca in oferta. Spre deosebire de acesta, noul 1,0 litri turbo ofera aceeasi putere, cuplu motor cu 30% mai mare si consum cu 20% mai redus.

Inca nu avem cifre de performante ale acestui nou motor pe Opel Adam, dar nemtii spun ca se achita foarte bine si la capitolul dinamica, dar in acelasi timp a fost facut sa sune ca un motor cu 4 cilindri, asta ca sa stinga putin rezerva unor fata de sunetul mai anemic al motoarelor cu 3 cilindri.

 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.