OFICIAL: Lexus RC coupe – Prezenta exotica

Un model nou si de efect de la Lexus, de fapt un coupe care lipsea in gama, in conditiile in care “nemtii premium” isi disputa segmentul. Lexus RC Coupe vine exact in zona frumoasa si dinamica a coupe-urilor de clasa medie.

N-o sa abordez iar ideea ca Lexus RC Coupe a fost proiectat sa le faca probleme coupe-urilor germane. In atatia ani de incercari din partea japonezilor, m-am convins ca n-o sa se intample prea curand. Dar e frumos sa ai acolo si o oferta exotica, pentru ca Lexus RC coupe chiar asta este, in primul rand din cauza designului.

Lexus RC Coupe 3 OFICIAL: Lexus RC coupe   Prezenta exotica

Masina nu-i deloc urata, dar partea din fata nu poate scapa de controverse. Da, e frumos sa vezi grila mare si metalul care parca se desprinde organic pentru a inghiti tot ce-i apare in fata, dar mereu persista senzatia de exagerare. Poate asta-i un lucru bun, poate Lexus RC Coupe chiar avea nevoie de un aspect care sa-ti zgaltaie simtul estetic.

Lexus RC Coupe 4 OFICIAL: Lexus RC coupe   Prezenta exotica

Interiorul este insa, fara controverse, foarte potrivit. Plansa de bord masiva, cu consola centrala care cade in trepte, induce ideea de soliditate si sport. Si iata ca mai sunt constructori care nu tin neaparat sa aplatizeze volanul in partea inferioara.

Lexus RC Coupe 5 OFICIAL: Lexus RC coupe   Prezenta exotica

Lexus RC coupe va debuta la finalul lunii, la Tokyo si atunci vom sti mai multe legat de partea tehnica. Insa japonezii au anuntat deja, la debut, doua motorizari. Un V6 de 3,5 litri pe benzina pentru Lexus RC 350 si un motor de 2,5 litri, combinat cu unul electric pentru RC 300h. Nici un diesel, cel putin la inceput, deci oricat ar arata si s-ar conduce de bine, isi indeparteaza instant o felie din grupul potentialilor clienti europeni.

Lexus RC Coupe 2 OFICIAL: Lexus RC coupe   Prezenta exotica

 

 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.