Mercedes AMG Vision Gran Turismo – Special pentru Gran Turismo 6

Nu este inlocuitorul lui SLS AMG si nici n-ar putea fi. Pentru ca, la cat de spectaculos arata Mercedes AMG Vision Gran Turismo, parca nici concept intr-un stand de salon n-ar putea fi.

Masina este insa un concept mai aparte, dezvoltat pentru noul joc Gran Turismo 6, la cererea producatorului, care a abordat mai multe companii si le-a rugat sa-si imagineze bolizii viitorului digital. Mercedes AMG Vision Gran Turismo este rezultatul muncii celor de la Mercedes, care nu s-au rezumat doar la designul virtual al masinii, ci au construit si o macheta la scara 1:1.

Mercedes AMG Vision Gran Turismo 171 Mercedes AMG Vision Gran Turismo   Special pentru Gran Turismo 6

E clar ca intr-un joc poti conduce orice, asa ca imaginatia designerilor a fost mult mai creativa decat pentru conceptele care anunta modele de serie. AMG Vision Gran Turismo arata foarte spectaculos, aproape organic, cu multitudinea de forme rotunde care-l definesc. Este proiectat sa seduca jucatorii pasionati, care-l vor putea alege cand noul Gran Turismo 6 va fi lansat, in luna decembrie a acestui an.

Mercedes AMG Vision Gran Turismo 31 Mercedes AMG Vision Gran Turismo   Special pentru Gran Turismo 6

Desi este un concept creat pentru un joc virtual, Mercedes s-a gandit si la un motor care ar merge cu AMG Vision Gran Turismo. Trebuie sa le arati jucatorilor niste specificatii. Este un V8 biturbo, cu 585 CP si 800 Nm, cuplat la cutia AMG Speedshift DCT-7. Sunetul motorul, care se va auzi in joc, a fost creat tot de Mercedes AMG.

 

 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.