OFICIAL: Nissan GT-R Nismo – Godzilla in forma maxima

Nissan GT-R, cu niste ani buni in spate de la data lansarii, 2007, se mentine acolo, sus, prin upgrade-uri aproape anuale. Japonezii tot modifica suspensii, motor, electronica, fac ei cumva incat masina devine tot mai rapida, mai stabila, mai capabila de recorduri. Are deja 7 ani, dar putine masini mult mai noi il pot bate la acceleratii si tururi de circuit.

Nissan a facut un upgrade si pentru anul 2014, anuntand modificari la suspensii si motor, dar modelul normal, oricat de performant ar fi ajuns, este deja pus in umbra de noua versiune Nismo. In sfarsit, din considerente de imagine, Nismo isi pune serios semnatura pe Godzilla.

Nissan GT R Nismo 31 OFICIAL: Nissan GT R Nismo   Godzilla in forma maxima

Nissan GT-R Nismo este de fapt o versiune cu aport de tehnologie de curse, care pluseaza mult la capitolul performante. Kitul aerodinamic este dezvoltat special pentru acest model si, cu toate ca reuseste sa mentina coeficientul aerodinamic la valoarea de 0,26, ca si modelul 2014, apasarea aerodinamica este cu 100 kg mai mare (la 300 km/h) fata de modelul normal.

Modificarile la suspensii si electronica il fac mai stabil si semnificativ mai performant pe circuit, spun japonezii.

In ceea ce priveste estetica, Nissan GT-R Nismo se prezinta cu spoilere modificate, cunoscuta insertie de rosu si fibra de carbon la vedere. Jantele negre sunt inspirate de la modelul de curse GT500.

Nissan GT R Nismo 41 OFICIAL: Nissan GT R Nismo   Godzilla in forma maxima

Interiorul a primit si el insertii rosii, scaune Recaro, turometru pe fond rosu si volan imbracat in Alcantara.

Motorul V6 de 3,8 litri a primit turbocompresoare mai performante, folosite in cursele de GT3, asa ca produce acum 600 CP si 652 Nm. Nissan n-a dezvaluit inca performantele dinamice ale noului Nissan GT-R Nismo, dar ne inchipuim cam ce poate, daca modelul normal, de 550 CP, ajunge la 100 km/h in 2,7 secunde, mai bine decat un Lamborghini Aventador de 700 CP.

Nissan GT R Nismo 121 OFICIAL: Nissan GT R Nismo   Godzilla in forma maxima

Dealtfel, Nissan GT-R Nismo s-a si afirmat pe Nurburgring, cu un timp de 7 minute si 8,679 secunde, despre care constructorul japonez spune ca este cel mai bun pentru o masina de serie.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.