Chevrolet se retrage din Europa

Nimeni nu cred se astepta la o asemenea decizie, dar este oficiala. Ramura europeana a marcii Chevrolet va disparea pana la finalul anului 2015. GM a anuntat ca retrage marca Chevrolet din Europa pentru a focusa pe Opel (Vauxhall), care nu o duce chiar bine.

Practic, GM vrea sa elimine concurenta pe care modelele Chevrolet o fac celor de la Opel. Are logica, cam toate modelele constructorului german au un corespondent mai accesibil in gama Chevrolet. Si pe o piata ravasita de criza, diferentele de pret conteaza mai mult decat diferenta de brand. E simplu de intuit ca, la stadiul actual al pietei, Chevrolet Cruze “fura” din clientii lui Opel Astra.

Chevrolet se retrage din Europa Chevrolet se retrage din Europa

Americanii anunta ca modelele Chevrolet vor mai fi vandute in Europa pana la finalul anului 2015, iar activitatile de service vor continua in mod normal, fara probleme, mai ales ca acestea se fac in centre comune Opel – Chevrolet.

GM va continua sa vanda Chevrolet in Rusia, unde are rezultate bune si se va focusa si pe piata din Coreea, unde produce majoritatea modelelor destinate pietei europene.

Dupa 2015, GM isi va investi toate resursele catre Opel si Vauxhall, carora vrea sa le creasca simtitor cota de piata. Chevrolet are la acest moment o cota de piata de circa un procent in Europa.

Chevrolet Aveo Chevrolet se retrage din Europa

De asemenea, GM va intari prezenta Cadillac in Europa, prin largirea retelei de distributie si lansarea de noi modele.

Grupul american sustine insa ca anumite modele de fascinatie, cum ar fi Corvette si Camaro, vor continua sa fie aduse oficial in Europa.

Sincer, inteleg decizia, mai ales ca situatia Opel nu e deloc roza, dar cred ca ii va costa mult aceasta retragere, pentru ca in ultimii ani au investit mult in modele Chevrolet concepute in primul rand pentru Europa.

 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.