Noul Lamborghini Huracan, inlocuitorului lui Gallardo

Lamborghini Gallardo, foarte apreciat si responsabil pentru cele mai importante volume de vanzari ale constructorului italian, a avut o cariera destul de longeviva. A fost produs timp de 10 ani, in diferite configuratii, inclusiv cu tractiune spate si a devenit cel mai de succes model Lamborghini, cu 14.022 exemplare produse.

Acum a venit momentul unei noi generatii. Noul model se numeste Lamborghini Huracan. In traditia Lamborghini, numele Huracan este cel al unui taur devenit celebru pentru curajul sau, pentru lupta de la Alicante din 1879 si pentru faptul ca a ramas invincibil.

Lamborghini Huracán LP 610 4 61 Noul Lamborghini Huracan, inlocuitorului lui Gallardo

Lamborghini Huracan a fost dezvoltat de la zero si reprzinta o revolutie a designului lui Gallardo, spun italienii. Adevarul este ca pastreaza ideea generala a predecesorului, dar nu stiu daca arata neaparat mai bine. Farurile, cu tehnologie full LED, par cam mici in ansamblu si nici liniile nu par prea coerente. Spatele arata mult mai bine, cu stopuri fasie si prize de aer, plus o zona masiva pentru difuzorul de aer si cele 4 tevi de esapament.

Lamborghini Huracán LP 610 4 131 Noul Lamborghini Huracan, inlocuitorului lui Gallardo

In schimb, interiorul imi place, este dominat de linii taioase, iar tabloul de bord este, de fapt, un display de 12,3 inch care afiseaza parametrii masinii si poate fi customizat de sofer, in functie de preferinte.

Sasiul este facut din fibra de carbon si aluminiu, asa ca masa masinii este de 1.422 kg, cu peste 100 kg mai usor decat Gallardo.

Italienii spun ca Lamborghini Huracan este propulsat de un nou motor V10, de 5,2 litri, care produce 610 CP/8.250 rpm si 560 Nm/6.500 rpm. Asadar, 40 CP in plus fata de versiunea standard Gallardo.

Lamborghini Huracán LP 610 4 121 Noul Lamborghini Huracan, inlocuitorului lui Gallardo

Noul Lamborghini Huracan accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,2 secunde, cu 0,5 secunde mai bine decat Gallardo, ajunge la 200 km/h in 9,9 secunde si poate rula cu maxim 325 km/h. Valorile sunt extraordinare, daca ne gandim ca Lamborghini Huracan este cu doar 0,3 secunde mai lent decat Aventador. Italienii au reusit sa reduca si consumul mediu, care este de 12,5 litri/100 km in cazul lui Huracan.

Lamborghini Huracán LP 610 4 91 Noul Lamborghini Huracan, inlocuitorului lui Gallardo

Transmisia este asigurata de cutia de viteze cu dublu ambreiaj si 7 trepte si de sistemul de tractiune integrala gestionat electronic. Sunt disponibile 3 moduri de lucru: Strada, Sport si Corsa.

Lamborghini Huracan va ajunge in mainile primilor clienti in primavara lui 2014.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.