Noul Ford Mustang – Magie americana cu apetit european

La aproape 50 de ani de la aparitia primei generatii Mustang, unul dintre cele mai iubite modele din lume, chiar si in Europa, Ford ne arata noua generatie Ford Mustang. Inca de la primul ochi aruncat pe poze, am stabilit – e un deliciu aceasta schimbare majora de design!

In primul rand, observam ca silueta este acum mai plonjata in partea din spate, intr-un asumat stil fastback. La fel de repede se vede clar noul stil Ford care a debutat cu noul Mondeo, grila noului Mustang seamana cu a berlinei de clasa medie pe care o asteptam inca in Europa. Capota a ramas la fel de masiva, ba pare chiar mai lunga acum, cu nervuri si prize de aer excelent dimensionate.

noul Ford Mustang 8 Noul Ford Mustang   Magie americana cu apetit european

Cum spuneam, spatele este acum mai ridicat, cu niste stopuri stil bare individuale, care amintesc de primele modele Mustang. Exista si un difuzor de aer, cred ca-i mai mult decorativ, desi Ford insista mult pe faptul ca noul Ford Mustang este mai sportiv ca oricand.

Si, atentie, noul Ford Mustang este primul model oficial care.. renunta la puntea spate rigida. Da, exista acum punte independenta, plus o setare axata pe performanta, nu doar burnout show. Soferul poate chiar selecta diverse moduri de lucru ale directiei, motorului si transmisiei, in functie de ceea ce vrea de la masina, la un moment dat.

noul Ford Mustang 25 Noul Ford Mustang   Magie americana cu apetit european

Interiorul este o alta noutate. Serios, sobru, afiseaza un display generos si tablou de bord modern, cu ceasuri individuale, despartite de un display care afiseaza informatiile computerului de bord. Stilul este insa masiv, puternic, asa cum ii trebuie unui muscle car autentic, din era moderna, dar cu puternice radacini intr-o perioada extrem de fasta pentru America.

noul Ford Mustang 17 Noul Ford Mustang   Magie americana cu apetit european

Noutati si sub capota. Nu putea lipsi V8-ul de 5 litri, care produce acum 420 CP, dar si noul V6 de 3,7 litri si 300 CP suna bine. A aparut insa si un motor Ecoboost, de 2,3 litri, cu 4 cilindri in linie, care produce 305 CP si care promite cifre de consum cu care proprietarii de Mustang nu erau obisnuiti pana acum.

noul Ford Mustang 24 Noul Ford Mustang   Magie americana cu apetit european

Ford Mustang implineste pe 17 aprilie 50 de ani de existenta. Cu perioade mai bune si mai putin bune, cu un reviriment puternic in anii 2000, Ford Mustang a integistrat pana acum ceva mai mult de 9 milioane de unitati vandute. Este o legenda, un brand in sine si imi pare bine sa-l vad asa cum a ajuns astazi.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.