BMW Seria 4 Gran Coupe – Linii pasionale

Era de asteptat ca bavarezii sa vina si cu un asemenea model in nou creata Serie 4, desi nu ma asteptam sa-l prezinte atat de repede. Inca este loc de piata pentru coupe-uri cu 4 usi. Mercedes a venit cu CLA, in clasa compacta, iar BMW a preferat sa inaugureze o clasa mai sus, cea medie.

Si cred ca se va dovedi un model de succes, pana la urma BMW Seria 4 Gran Coupe este singurul coupe cu 4 usi din clasa medie premium (cum sa uit tocmai de A5 Sportback?!). Partea frontala este identica cu cea a Seriei 4 Coupe, chiar si lungimea este aceeasi, dar lateralele si spatele schimba tot. Linie plonjata catre spatele plafonului, dar armonios, nu exagerat, portiere fara rama, de efect si un hayon lung, cu spatiu de incarcare generos. Stopurile sunt identice, dar nu aveau nici un motiv sa le schimbe, arata foarte bine.

BMW Seria 5 Gran Coupe 291 BMW Seria 4 Gran Coupe – Linii pasionale

Pana la urma, cred ca, in ciuda diferentei de pret, Seria 4 Gran Coupe se va dovedi chiar o alternativa la Seria 3, pentru cei care vor in plus de stil, cum spuneam, inca singular in clasa medie premium. Pur si simplu arata mai dinamic, mai elegant, iar accesul in spate si spatiul chiar nu cred ca vor diferi atat de mult.

Interiorul este cel de la Seria 3 si Seria 4, cu multe posibilitati de personalizare, care merg perfect cu un model de stil. Scaunele spate ofera insa loc tot pentru doua persoane.

BMW Seria 5 Gran Coupe 91 BMW Seria 4 Gran Coupe – Linii pasionale

Gama de propulsoare este cea cunoscuta. Cel mai puternic model este BMW 435i Gran Coupe, care ofera 306 CP din motorul turbo de 3 litri, cu 6 cilindri in linie. Putin mai jos gasim modelul BMW 428i Gran Coupe, cu motorul de 2 litri, turbo, cu 245 CP, iar la baza gamei se afla modelul BMW 420i Gran Coupe cu 184 CP.

Gama diesel: BMW 420d Gran Coupe, cu binecunoscutul motor de 184 CP si, mai jos, BMW 418d Gran Coupe cu 143 CP.

BMW Seria 5 Gran Coupe 410 BMW Seria 4 Gran Coupe – Linii pasionale

In echiparea standard este cutia de viteze manuala, cu 6 trepte, optional cea Steptronic, cu 8 trepte si, pentru cei care vor o transmisie si mai sportiva, versiunea Sport a acestei cutii de viteze. Inca de la inceput va putea fi comandat sistemul de tractiune integrala xDrive pentru modelele 428i Gran Coupe si 420d Gran Coupe.

BMW Seria 5 Gran Coupe 221 BMW Seria 4 Gran Coupe – Linii pasionale

O oferta completa acum in noua Serie 4 – coupe, cabrio si coupe cu 4 usi – care ar trebui sa impuna numele in portofoliul bavarezilor. Acum se vedem cum vor raspunde Mercedes si Audi la o asemenea idee in clasa medie.


 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.