Oficial: Ford Focus facelift – Indreptarea la fata

Au aparut primele poze cu noul Ford Focus facelift si, sincer, cei de la Ford au facut un mare pas inainte la nivelul designului. Am spus-o de fiecare data, grila aia larga, sustinuta de brate mici, nu mi-a placut niciodata. Ii strica pur si simplu linia de ansamblu.

Acum insa, situatia este cu totul alta. Partea frontala este complet redesenata, in noul stil Ford, adoptat deja pe Fiesta facelift si noul Mondeo. Este mult mai omogena, bratele subtiri si disproportiile au disparut, farurile sunt cu totul altele, iar rezultatul este excelent. Spatele a ramas in mare parte la fel, dar si aici se observa retusarea discreta a hayonului si a spoilerului. Un facelift extrem de reusit!

Ford Focus facelift 51 Oficial: Ford Focus facelift   Indreptarea la fata

Modificari inspirate si la interior. Ford Focus facelift primeste o consola centrala mult modificata. Aglomeratia de butoane a disparut, in schimb a fost introdus un display tactil de 8 inch, comenzile audio au fost minimizate, iar grupul de control al climatizarii redesenat. Evident, si volanul este altul, cu comenzi care arata mai modern.

Ford Focus facelift 71 Oficial: Ford Focus facelift   Indreptarea la fata

Si daca vi se pare mult pana aici, sa vedeti ce se intampla pe sub capota. Ford Focus facelift va primi cateva noi motorizari. Cel mai interesant este noul Ecoboost de 1,5 litri, asamblat la Craiova, oferit in doua versiuni de putere, 150 CP si 180 CP. Sub capota noului Ford Focus facelift va continua si motorul de un litru Ecoboost, cu 100 CP si 125 CP. Debuteaza si noul TDCi de 1,5 litri, care ofera, in functie de versiune, 95 CP sau 120 CP. Ramane in gama propulsorul de 2 litri TDCi, cu 150 CP, care afiseaza insa un consum mai mic.

Este o revolutie de tehnologie, mai putin caracteristica unui facelift, continuata si la nivelul platformei tehnice si echiparilor. Suspensia a fost revizuita, amortizoarele si ESP-ul modificate pentru un raspuns mai bun. Ford Focus facelift este primul model Ford care ofera Active Park Assist, sistem care permite parcarea perpendiculara automata, in acelasi mod ca si parcarea laterala automata.

Ford Focus facelift 31 Oficial: Ford Focus facelift   Indreptarea la fata

Sistemul Active City Stop, care atentioneaza si franeaza automat cand soferul nu reactioneaza la scaderea rapida a distantei fata de masina din fata, lucreaza acum la viteze de pana la 50 km/h, fata de 30 km/h pana acum.

Interesant este si sitemul MyKey, care-ti permite sa restrictionezi viteza maxima si volumul sistemului audio atunci cand ii dai masina fiului adolescent, ba chiar le poti anula daca nu sunt cuplate centurile de siguranta. Si tot cu aceasta cheie programabila pe care i-o dai, il poti impiedica sa decupleze sistemul electronic de stabilitate. MyKey este introdus in premiera pe modelul Focus facelift.

Asadar, noutati multe si importante, dar eu vreau sa stiu un lucru. Cum arata in opinia voastra Focus facelift in comparatie cu modelul de pana acum?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.