Mercedes GLA 45 AMG – Hothatch la inaltime

Dupa ce modelul A 45 AMG a facut furori in clasa hothatch-urilor compacte, a venit randul fratelui SUV sa primeasca acelasi tratament tehnic. Noul Mercedes GLA 45 AMG vine si ia tot segmentul SUV-urilor compacte… daca ignoram noul Porsche Macan.

Cum spuneam mai demult, la nivel vizual, Mercedes GLA este mai mult un A-Klasse inaltat decat un SUV de sine statator. Este valabil si pentru versiunile de performanta, un design in aceeasi nota si exact aceeasi infuzie tehnica. Una care afiseaza valori atat de bune, incat nu ai ce sa ceri mai mult, la acest moment, tinand cont de eficienta motorului.

Mercedes GLA 45 AMG 8 Mercedes GLA 45 AMG   Hothatch la inaltime

Apropo de motor, acelsi 4 cilindri in linie, de 2 litri, turbo, care produce 360 CP si 450 Nm. Cum ne aminteste iar Mercedes, cel mai puternic motor cu 4 cilindri, de serie, din lume. Pe Mercedes GLA 45 AMG, propulsorul asigura, cu ajutorul tractiunii integrale, sprintul pana la 100 km/h in 4,8 secunde, cu doar 0,2 secunde mai slab decat timpul lui A 45 AMG. Viteza maxima este aceeasi, 250 km/h, limitare electronica. O singura versiune de transmisie, 4MATIC si cutia AMG Speedshift DCT cu 7 trepte. Consumul oficial este la 7,5 litri/100 km.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.