Volvo XC Coupe concept – Se profileaza noul Volvo XC90

Volvo ne arata, in sfarsit, un concept, Volvo XC Coupe, care va da liniile de design mult asteptatului Volvo XC90, model care trebuia de ani buni sa primeasca o noua generatie, a doua.

Se pare ca spre finalul anului, o va avea. Destul de tarziu, pentru ca aceasta amanare a insemnat ca, de mai multi ani, Volvo nu mai conteaza in segmentul SUV-urilor mari. Dar sa vedem ce ne rezerva constructorul suedez, cred ca vom avea un XC90 care va marca un salt de doua generatii, nu doar una.

Primele idei clare de design pentru noul SUV al suedezilor vin de la Volvo XC Coupe concept, prezentat in premiera mondiala la Detroit. Si nu arata deloc rau, ba chiar continua campania de intinerire sustinuta a designului inceputa cu S60 si continuata cu V40. Volvo XC Coupe concept afiseaza linii indraznete, un spate dominat total de umerii caracteristici Volvo si de stopurile modulate in jurul umerilor.

Volvo XC Coupe concept 31 Volvo XC Coupe concept   Se profileaza noul Volvo XC90

Sigur, conceptul prezinta liniile unui SUV Coupe, in vreme ce XC90 va avea caroserie in 5 usi, dar conceptul suedezilor arata atat de bine, incat e foarte probabil ca Volvo sa ia in calcul si un SUV Coupe in stilul Range Rover Evoque.

Volvo XC Coupe concept 51 Volvo XC Coupe concept   Se profileaza noul Volvo XC90

Despre motorizari nu se spune nimic, dar nici nu este atat de important, Volvo XC Coupe este un concept de design, iar gama de propulsoare pentru modelul care va ajunge in serie va face parte din panoplia actuala a suedezilor.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.