BMW X7, un nou SUV BMW, produs in America

BMW a anuntat oficial programul de investitii pentru uzina din Spartanburg (Carolina de Sud, SUA), ocazie cu care avem si confirmarea oficiala ca bavarezii vor produce un SUV mai mare decat BMW X5.

BMW X7, acesta este numele oficial al noului model, se va adresa in special pietei din SUA, dar va fi o masina globala, vanduta in intreaga lume. BMW X7 va fi mai mare decat X5 si va oferi spatiu interior cu 7 locuri. Pentru asta, BMW va investi un miliard de dolari in uzina americana pana in 2016, deci acesta ar putea fi anul in care vom vedea noul BMW X7.

De asemenea, capacitatea de productie va ajunge la 450.000 de exemplare anual, fata de 300.000 in prezent. Un alt amanunt, saptamana trecuta a debutat aici productia noului BMW X4.

Fabrica din Spartanburg medium 1600x1064 BMW X7, un nou SUV BMW, produs in AmericaLegat de BMW X7 nu exista detalii suplimentare, dar nu-i exclus sa vedem la saloanele auto viitoare, probabil cele americane, un concept care sa-l anunte. Ne putem astepta la un colos de peste 5 metri lungime, avand in vedere ca actualul X5 are deja 4,88 metri.

 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.