Audi TT offroad concept – nemtii testeaza un SUV Coupe compact

Audi a venit la Beijing cu un concept la care nu se astepta nimeni. Pana la urma, care ar fi rostul unui SUV derivat dintr-o sportiva mica?

Audi TT offroad concept vrea sa socheze, tocmai din acest motiv poarta numele TT. Oficialii germani afirma chiar ca Audi TT offroad concept demonstreaza potentialul modelului TT de forma o gama aparte, care sa includa mai multe genuri de modele. Nici aici nu e prea usor de perceput logica… Poate, daca ar fi numit acest SUV altfel, cei de la Audi ar fi reusit sa demonstreze ca exista o coerenta.

Audi TT offroad concept 41 Audi TT offroad concept   nemtii testeaza un SUV Coupe compact

Este clar insa ca, cel putin la extreme, Audi TT offroad concept pastreaza ideea de design caracteristica sportivei TT, ba chiar si linia plonjata a spatelui este inspirata tot de la micul TT. Si interiorul seamana, dar este mai digitalizat decat la modelul TT de serie.

Ideea principala este ca Audi TT offroad concept poate fi un prim semn ca Audi pregateste un SUV Coupe compact, care sa concureze cu BMW X4.

Audi TT offroad concept 141 Audi TT offroad concept   nemtii testeaza un SUV Coupe compact

Conceptul nemtilor este un plug-in hibrid, care foloseste un motor de 2 litri, turbo, cu 292 CP si 380 Nm. Integrat in cutia e-Stronic este un motor electric capabil sa livreze 54 CP si 220 Nm. Tot acest grup trimite puterea doar puntii fata. Cea spate este antrenata de un motor electric separat, care produce 116 CP si 270 Nm.

Audi TT offroad concept 81 Audi TT offroad concept   nemtii testeaza un SUV Coupe compact

Tot acest ansamblu este creditat cu o putere maxima de 408 CP si 650 Nm, valori care permit atingerea  primilor 100 km/h in doar 5,2 secunde, viteza maxima fiind limitata la 250 km/h. Consumul oficial este de 1,9 litri/100 km, iar Audi TT offroad concept are si o autonomie de 50 km in modul strict electric. Autonomia totatala, luand in calcul si motorul pe benzina, este de circa 880 km.

Nemtii testeaza prin acets concept si tehnologia de incarcare wireless a masinilor electrice, prin plasarea acestora deasupra unui dispozitiv special.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.