BMW Vision Future Luxury – Pregatiri pentru noul Seria 7

BMW Vision Future Luxury este conceptul pe care BMW a ales sa-l prezinte in premiera nemtilor si care anunta viitoarea generatie a Seriei 7.

Conceptul BMW Vision Future Luxury arata ca nemtii vor sa schimbe radical atat ideea de design exterior, cat si modul soferului de a interactiona cu masina. Observam imediat farurile si stopurile foarte mici, in comparatie cu grila foarte mare, dar si multitudinea de planuri creata de liniile caroseriei. Nu cred ca bavarezii vor lua in calcul deschiderea usilor in oglinda pentru noua Seria 7, asa cum vedem la concept, este doar un exercitiu de design interesant, cu atat mai mult cu cat da impresia ca nu exista montant central. Este unul, de fapt pare o jumatate de montant, in zona superioara. E clar ca modelul de serie va diferi destul de mult, dar ideea generala aceasta este. Si nu arata rau deloc… mai multa agresivitate data de o linie mult mai sofisticata.

BMW Vision Future Luxury 71 BMW Vision Future Luxury   Pregatiri pentru noul Seria 7

Bavarezii vor stabili nivelul maximului de tehnologie pentru urmatorii ani, in propria gama, cu noua Seria 7, asa cum este normal. Asadar nu surprinde interiorul ultraluxos si sofisticat, care introduce display-ul pentru pasager, un afisaj pentru ocupantul locului din dreapta, pe care acesta poate urmari o serie de informatii. Cum in majoritatea modelelor de lux a prins “moda” touchpad-ului si BMW Vision Future Luxury o adopta, in spate chiar sub forma unei tablete detasabile care comanda sistemul de infotainment instalat pe cele doua monitoare din spate. Asta in vreme ce display-urile de bord sugereaza afisajul 3D.

De asemenea, pentru ca vorbim despre clasa de lux, interiorul este dominat de lemn, aluminiu si piele.

BMW Vision Future Luxury 121 BMW Vision Future Luxury   Pregatiri pentru noul Seria 7

Farurile sunt integrale cu laser, iar stopurile, in premiera pentru BMW sunt din LED-uri organice. Ce sunt ele exact, tehnic, n-as sti sa va spun, dar din descriere se pare ca sunt foarte subtiri, de 400 de ori mai subtiri decat firul de par, produc o lumina foarte uniforma pe toata suprafata lor si nu necesita suprafete reflectoare pentru dispersie.

BMW Vision Future Luxury 210 BMW Vision Future Luxury   Pregatiri pentru noul Seria 7

Nimic despre motoare si alte tehnologii, probabil le vom afla mai aproape de data lansarii modelului de serie, posibil in 2015.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.