Land Rover Discovery Vision Concept – Vine schimbarea de generatie

Dupa succesul noului Range Rover, cei de la Land Rover pregatesc si o noua generatie Discovery, una care se anunta surprinzatoare, daca vor fi implementate toate sistemele anuntate de constructorul britanic.

Deocamdata avem un preview al designului noii generatii Discovery prin intermediul lui Land Rover Discovery Vision Concept, prezentat astazi, inaintea debutului de la Salonul Auto de la New York. Conceptul arata chiar bine, dar nu aduce vreo surpriza majora. Stilul este cel al noului Range Rover, acelasi gen de faruri si stopuri care a prins bine pe Evoque si varful de gama al britanicilor.

Land Rover Discovery Vision Concept 31 Land Rover Discovery Vision Concept   Vine schimbarea de generatie

Sigur, depinde de ei sa nu prezinte un Discovery care sa poata fi lejer confundat cu fratele mai mare si mai scump, pentru ca ar fi o greseala. Linia spatelui se anunta inca de la concept originala. Apropo de usile cu deschidere in oglinda, fara montant central, este doar un artificiu estetic pentru concept, nimeni nu-si permite asa ceva pe un tot-teren la acest nivel de performante.

Interiorul se ramarca prin tabloul de bord care va fi si in serie, probabil, complet digitalizat, dar si consola centrala, formata din display-uri mari, cu touch. Land Rover anunta si noua lor tehnologie, inclusiv multimedia, care incorporeaza controlul farurilor, semnalizarilor, portierelor si display-urilor prin gesturi. Insa n-as paria ca in 2015, cand este programat pentru lansarea oficiala, noul Land Rover Discovery chiar va putea fi operat la acest nivel prin Gesture Control.

Land Rover Discovery Vision Concept 101 Land Rover Discovery Vision Concept   Vine schimbarea de generatie

Sunt anunțate mai multe sisteme in premiera, mai ales in ceea ce priveste capacitatea off-road a masinii. De exemplu, sistemul Head-Up Display va putea proiecta si imaginile prelucrate ale mai multor camere video care arata exact pe unde calca rotile masinii. Practic, de la volan vei avea senzatia ca toata capota este transparenta si vei vedea exact ce-ti obtureaza ea in mod normal.

Land Rover Discovery Vision Concept 41 Land Rover Discovery Vision Concept   Vine schimbarea de generatie

De asemenea, noul Land Rover Discovery va putea fi condus si Remote, adica din afara masinii, la viteza foarte mica. Tot un artificiu tehnic destinat off-road-ului extrem. Bineinteles, sistemul Terrain Response va fi mult imbunatatit si va interfera cu o serie de senzori laseri care vor mapa drumul, mai ales diferentele de nivel. Exista chiar si o serie de senzori care vor comunica adancimea vadului de apa, inainte ca masina sa intre in el.

Land Rover Discovery Vision Concept 91 Land Rover Discovery Vision Concept   Vine schimbarea de generatie

Cum spuneam, modelul de serie va debuta in 2015, cand inca o schimbare majora de abordare este confirmata. Discovery nu va mai fi un model in gama Land Rover, ci o familie de modele. Deocamdata este confirmat un Discovery Sport, dar vor mai urma si alte variatii.

 

 

 

 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.