Oficial: Lexus NX, SUV-ul mediu al niponilor

Lexus NX, aratat deja in versiune de serie, intra in grupul SUV-urilor medii, pe langa BMW X3, Audi Q5 si Mercedes GLK. Greu de batut acest trio deja consacrat, dar Lexus incearca in primul rand printr-un design ostentativ, cu care ne-a obisnuit recent.

SUV-ul nipon este absolut inconfundabil, cu grila imensa, subliniata si mai mult de farurile mici, cu tehnologie LED. Foarte multe muchii taioase, dure, legate insa destul de inspirat. Mie imi place cel mai mult spatele, stopurile, dar si aglomeratia de planuri de la nivelul pasajelor rotilor. Per ansamblu, Lexus NX arata chiar bine, daca poti trece peste grila uriasa a partii frontale.

Lexus NX 41 Oficial: Lexus NX, SUV ul mediu al niponilor

Interiorul este tipic Lexus si pare foarte bine lucrat, iar consola centrala ingusta, dar plina de butoane, se potriveste de minune. Dealtfel, niponii spun ca au preferat o plansa de bord caracteristica mai degraba unei masini sport, decat unui SUV.

Lexus NX 61 Oficial: Lexus NX, SUV ul mediu al niponilor

Gama de propulsoare anuntata la acest moment cuprinde 3 motoare pe benzina si nici un diesel. Modelul de baza, Lexus NX 200, are un motor aspirat, de 2 litri. Urmeaza modelul lexus NX 200t, acelasi motor de 2 litri, dar turbo, iar varful de gama este Lexus NX 300h, formula hibrida pe care marseaza constructorul nipon de ani buni, dar in acest caz nu stim excat caracteristicile motoarelor (benzina si electric) implicate. Nu se ofera alte date tehnice, dar se specifica ca oricare dintre versiune va putea fi comandata fie cu tractiune fata, fie integrala.

Lexus NX 31 Oficial: Lexus NX, SUV ul mediu al niponilor

Printre sistemele de la bord figureaza un sistem de incarcare wireless pentru gadgeturi, sistem de comanda cu touchpad, senzori pentru G-urile inregistrate la rularea sportiva si indicator pentru presiunea din turbina, acolo unde este cazul.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.