Noul Mercedes AMG GT – Interiorul

Mercedes AMG GT este noul supercar suprem al constructorului german, debutul oficial fiind programat pentru toamna acestui an. Pana atunci, Mercedes ne arata doua poze cu interiorul noului bolid AMG.

Va amintiti de Mercedes SLR McLaren, modelul lansat in 2003 si dezvoltat de Mercedes in parteneriat cu McLaren. Multe lucruri s-au schimbat de atunci, principalul fiind ca McLaren a dezvoltat o gama proprie, asadar nu mai era posibil un parteneriat cu Mercedes. Nemtii au facut apoi SLS AMG, singuri, cu aportul diviziei AMG. Dupa doar 4 ani de productie, a venit momentul prezentarii unui inlocuitor, Mercedes AMG GT, produs tot de divizia AMG.

Mercedes AMG GT interior 1 Noul Mercedes AMG GT   Interiorul

Noul Mercedes AMG GT se anunta o desfatare de putere si performanta, dar nu se stiu inca prea multe lucruri despre el. Avem doar doua poze oficiale de interior, plus confirmarea ca sub capota va fi un V8. Sa fie vorba de un hibrid, oare?

Plansa de bord pare simpla, dar consola centrala masiva si foarte ridicata are un farmec aparte. La fel ca si cele 4 grile de ventilatie de deasupra ei, o solutie foarte eleganta care aminteste de vechile modele Mercedes. Nu-mi dau seama daca display-ul de deasupra este sau nu retractabil, ar fi frumos sa fie.

Mercedes AMG GT interior 2 Noul Mercedes AMG GT   Interiorul

In rest, observam ca butoanele de langa schimbatorul de viteze si touchpad-ul introdus de Mercedes si pe alte modele, ofera niste functii interesante: pornirea motorului, setarea modului de lucru al amortizoarelor, setarea generala a sasiului (cu mod Race), o nota mai agresiva a evacuarii si chiar sistem Stop/Start.

Inca nu se stie nimic despre un eventual nivel de putere, dar cata vreme vechiul SLS AMG Black Series venea cu 622 CP, cred ca noul Mercedes AMG GT se va apropia de 700 CP.

 

 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.