Mercedes Concept Coupe SUV – Replica Mercedes pentru BMW X6

Mercedes Concept SUV Coupe a intarziat timp de o generatie cu viata lunga, as putea spune. Mercedes pregateste replica pentru BMW X6, dupa ce primul SUV Coupe BMW si-a facut de cap, singur intr-un segment care a prins teribil de bine.

Dar e cumva reciproc. Si BMW a venit cu un coupe cu 4 usi dupa ce mercedes CLS a dominat segmentul in care activa, oricum, singur.. Dar sa revenim la Mercedes Concept SUV Coupe. Aceasta este imaginea, probabil destul de aproape de productia de serie, a viitorului SUV Coupe de la Mercedes. Platforma noului M-Klasse, dar o caroserie cu totul noua. Mercedes Concept SUV Coupe are aproape 5 metri lungime, 2 metri latime si 1,75 metri inaltime.

Mercedes Concept Coupe SUV 18 Mercedes Concept Coupe SUV   Replica Mercedes pentru BMW X6

La o prima vedere, partea frontala pare ok, chiar daca este masiva si foarte grupata. Parca nici linia ingusta a stopurilor unite nu arata deloc rau, chiar daca vine de pe un coupe (S-Klasse), dar am o problema cu linia laterala. “Curge” ca cea a unui coupe, dar lipseste ceva acolo, parca e putin cocosat, parca mergeau niste linii mai clare si mai agresive. In fine, poate in realitate arata chiar foarte bine. Poate o mare parte din efectul vizual va consta in mici detalii pe care nu le “simti” in poza, cum ar fi semnalizarile cu “traseul” unei sageti, proiectat pe o banda luminoasa digitala. Ramane de vazut cand va debuta pe piata, probabil anul viitor, la timp pentru a se lua la tranta cu a doua generatie BMW X6.

Mercedes Concept Coupe SUV 71 Mercedes Concept Coupe SUV   Replica Mercedes pentru BMW X6

Mercedes Concept SUV Coupe nu este inca anuntat cu vreo motorizare, dar sunt enumerate cateva caracteristici: suspensie pe perne de aer (probabil optionala), jante de 22 inch, un sistem care ofera 4 modalitati diferite de lucru pentru transmisie, plus un mod programabil de catre sofer.

Mercedes Concept Coupe SUV 101 Mercedes Concept Coupe SUV   Replica Mercedes pentru BMW X6

Nimic despre interior deocamdata, poate si acolo e vreo surpriza majora, nu doar o plansa de bord de ML-Klasse.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.