VW Golf R 400 concept – Maxim

VW Golf R 400 concept spune totul doar din nume si a fost aratat in premiera mondiala chinezilor, la Salonul Auto de la Beijing.

Hothatch-ul nemtilor este o versiune dopata a actualului VW Golf R, practic au vrut sa arate care este capacitatea maxima a motorului de pe Golf R. A iesit un concept destul de mult diferit, cu performante formidabile pentru acest gen de masina. Dar, in primul rand atrage atentia designul lui VW Golf R 400 concept, care pare un kit de tuning aplicat lui Golf R.

VW Golf R 400 concept 31 VW Golf R 400 concept   Maxim

Conceptul este cu 20 mm mai lat pe fiecare parte, mai jos si cu spoilerele modificate pentru o mai buna racire a motorului si franelor. Spre deosebire de VW Golf R, conceptul Golf R 400 se prezinta cu doar doua tevi de esapament, plasate central si o lunga linie de LED-uri pentru luminile de frana, linie intinsa pe toata latimea lunetei, sub eleronul modificat.

VW Golf R 400 concept 21 VW Golf R 400 concept   Maxim

Cum era de asteptat, VW Golf R 400 concept ascunde sub capota acelasi motor de 2 litri, turbo, care produce 300 CP pe Golf R. Cu ajutorul unei turbine mai mari, cu presiune de supraalimentare crescuta, plus alte cateva modificari nu foarte ample, propulsorul a ajuns sa produca un maxim de 400 CP si 450 Nm. Cu ajutorul cutiei de viteze DSG, dar mai ales a sistemului de trcatiune integrala 4Motion, VW Golf R 400 concept poate atinge 100 km/h in doar 3,9 secunde, cu o secunda mai rapid decat actualul Golf R de serie. Viteza maxima a conceptului ajunge la 278 km/h.

VW Golf R 400 concept 61 VW Golf R 400 concept   Maxim

Si acum vestea proasta. VW Golf R 400 concept va ramane la acest stadiu, nemtii spun ca nu va intra in productia de serie.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.