Oficial: VW Touareg facelift

Volkswagen Touareg facelift a debutat la Salonul Auto de la Beijing si as spune ca modificarile sunt foarte inspirate. Practic, la exterior a fost redesenat masiv spoilerul fata, farurile au fost ajustate, iar spoilerul spate a primit si el modificari importante, plus un nou difuzor de aer intre tevile de evacuare.

Daca va uitati la ele in paralel, observati ca diferenta este mare. Dintr-o masina relativ banala, gratie stilului VW de a se juca la infinit cu aceleasi forme, VW Touareg facelift a devenit un SUV interesant, cu prezenta mult mai bine conturata. Una dintre ideile modificarilor aduse spoilerelor a fost aceea de a face masina sa para mai lata.

VW Touareg facelift 41 Oficial: VW Touareg facelift

Interiorul a primit doar noi materiale si finisari, care sa se asorteze cu noile culori disponibile pentru exterior. Nu sunt modificari de structura, doar o idee de proaspat.

Propulsorul V6 TDI de 3 litri ramane la 204 CP, in versiunea de baza, in vreme ce versiunea de 245 CP a ajuns acum la 258 CP, in conditiile in care consumul mediu al ambelor modele a scazut usor.

VW Touareg facelift 61 Oficial: VW Touareg facelift

VW Touareg facelift a primit si un update la nivelul sistemelor de bord. Toate versiunile vin acum cu faruri bi-xenon, functie coasting pentru cutia automata cu 8 trepte,

Sistemul ADC (Automatic Distance Control) include acum si o functie de franare automata la viteze mici, in oras, daca senzorii indica un impact iminent si poate pune masina in miscare automat, in trafic aglomerat, dupa oprirea in coloana.

VW Touareg facelift 21 Oficial: VW Touareg facelift

O noutate importanta, modelele V8 TDI (340 CP) si Hybrid (333 CP) nu vor mai fi oferite pe piata din Marea Britanie. Ramane de vazut daca in Romania se vor mai gasi in oferta importatorului.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.