Audi A7 Sportback facelift – Revizuire puternica

La patru ani distanta de data lansarii, a venit timpul unui facelift pentru Audi A7 Sportback. Coupe-ul cu 4 usi al germanilor vine cu un update tehnic si estetic care il mentine in cursa pentru inca trei ani.

Cu o silueta usor diferita printre abordarile celorlalti producatori de coupe-uri cu 4 usi premium si un spate care a generat controverse, Audi A7 Sportback facelift mizeaza acum, la nivelul designului, pe noile blocuri optice, mai mici, a caror structura este mult mai moderna. De obicei, faceliftul presupune doar o structura interna diferita a farurilor, dar Audi a preferat unele complet noi, cu LED-uri in echiparea de serie, care schimba destul de mult aspectul general, impreuna cu grila redesenata. Stopurile au aceeasi forma, dar structura interna complet diferita, cu LED-uri, care le face sa arate mult mai modern.

Audi A7 Sportback facelift 51 Audi A7 Sportback facelift   Revizuire puternica

Interiorul vine cu materiale si culori disponibile, schimbatorul cutiei automate arata mai elegant, iar sistemul multimedia a primit un upgrade.

Audi A7 Sportback facelift 131 Audi A7 Sportback facelift   Revizuire puternica

Audi A7 Sportback facelift este disponibil cu doua propulsoare TFSI si trei TDI care acopera intervalul de putere intre 218 CP si 333 CP. Gama diesel este formata din motorul V6 de 3 litri, care produce, in versiunea de baza, 218 CP si asigura un consum mediu oficial de doar 4,7 litri/100 km, cu tractiune fata. O versiunea mai puternica este cea de 272 CP, iar in versiunea biturbo propulsorul ofera 320 CP, fiind singurul cuplat la cutia de viteze tiptronic, cu 8 trepte. Celelalte motorizari vin cuplate la cutia S tronic, cu 7 trepte.

Audi A7 Sportback facelift 71 Audi A7 Sportback facelift   Revizuire puternica

Varful de gama este Audi S7 Sportback, al carui V8 de 4,2 litri produce 450 CP si integreaza tehnologia “cylinder on demand”. Asta inseamna ca, atunci cand acceleratia este moderata si la viteze de croaziera, propulsorul poate decupla 4 din cei 8 cilindri pentru economie de combustibil.

Audi A7 Sportback facelift 31 Audi A7 Sportback facelift   Revizuire puternica

Mai sunt propuse doua versiune de suspensie sport si una pneumatica, cu setare mai ferma pentru Audi S7 facelift. De asemenea, la versiunile cele mai puternice, pe langa tractiune quattro se poate comanda si un diferential sport pentru puntea spate.

Audi A7 Sportback facelift debuteaza la finalul verii acestui an, iar pretul de pornire pentru piata germana este de 51.300 euro, cu minim 82.300 euro pentru S7 Sportback.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.