Audi A3 clubsport quattro concept – Compact supersonic

Audi a pus la punct un concept deosebit pentru participantii traditionalei intalniri de la Wörthersee, unul care aprinde imaginatia si da startul a ceea ce ar putea si un Audi RS3 de senzatie.

Audi A3 clubsport quattro concept este bazat pe sportiva Audi S3 si vine cu un pachet tehnic poate nu neaparat pregatit pentru productia de serie la acest moment, dar functional si dus catre zona supersport. Motorul este cel de 2,5 litri TFSI, cu 5 cilindri, capabil sa produca 525 CP si 600 Nm, un nivel excelent pentru aceasta cilindree. O parte din “vina” o poarta turbina care livreaza un maxim de 1,5 bar.

Audi A3 clubsport quattro concept 6 Audi A3 clubsport quattro concept   Compact supersonic

Conceptul are o masa proprie de 1.527 kg, asadar afiseaza un raport greutate/putere de 2,9 kg/CP. Performantele sunt la nivel de supersport, Audi A3 clubsport quattro concept fiind capabil sa accelereze pana la 100 km/h in 3,6 secunde, cu aportul tractiunii quattro, iar viteza maxima ajunge la 310 km/h, fara restrictii, pentru ca vorbim despre un concept.

Audi A3 clubsport quattro concept 7 Audi A3 clubsport quattro concept   Compact supersonic

Cutia de viteze este una S tronic, cu 7 trepte, iar programul “launch control” permite atingerea cu usurinta a celor 3,6 secunde pana la prima suta de km/h.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.