OFICIAL: noul Mini hatchback 5 usi – Premiera!

Mini a prezentat a doua versiune de caroserie a celei de-a treia generatii Mini. Si avem o surpriza, primul Mini hatchback din istorie cu caroserie in 5 portiere. O extensie care se rupe de traditie, dar care are o logica. In primul rand largirea bazei de potentiali clienti si in al doilea rand – poate – renuntarea la unele verisuni de caroserie care au populat oferta gamei Mini in a doua generatie.

La prima vedere, Mini-ul in 5 portiere arata ciudat si trebuie sa-ti obisnuiesti ochii cu el, mai ales daca ai apreciat silueta clasica Mini de pana acum. Pare prea lung si usor disproportionat. Evident, este mai lung (3,98 metri) cu 161 mm, ampatamentul a crescut cu 72 mm, inaltimea a crescut usor si, pe langa accesul mai bun in spate, spatiul este substantial mai mare. Si portbagajul a crescut la 278 litri, cu 67 litri mai mare decat al versiunii in 3 usi.

noul Mini hatchback 5 usi 141 OFICIAL: noul Mini hatchback 5 usi   Premiera!

La debut, Mini 5 door (denuminea oficiala a masinii) este disponibil cu doua propulsoare pe benzina si doua diesel. Un nou motor in 3 cilindri, de 1,5 litri, turbo, pe benzina, livreaza 136 CP, iar versiunea de top Mini Cooper S vine cu propulsorul de 2 litri, turbo, cu 192 CP. La baza gamei diesel exista noul motor de 1,5 litri, cu 3 cilindri si 116 CP si, in premiera, Mini ofera versiune Mini SD cu propulsor de 2 litri si 170 CP.

noul Mini hatchback 5 usi 291 OFICIAL: noul Mini hatchback 5 usi   Premiera!

Standard se ofera cutie de viteze manuala, cu 6 trepte si optional automata Steptronic, tot cu 6 trepte.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.