Noul Nissan Pulsar – Atac la clasa compacta

Nissan a mizat mult in ultimii ani pe SUV-uri. Mari, mici, ciudate (Juke), ideea este ca japonezii si-au facut aproape toata gama doar din SUV-uri, neglijand o compacta accesibila care sa aminteasca vechea Almera.

In 2014, Nissan promite sa vina cu un model competitiv, care sa atraga din clientii compactelor traditionale: Golf, Astra, Focus. Noul model se numeste Nissan Pulsar si, la prima vedere, arata destul de bine. Cu o parte frontala conceputa in stilul celei a noului Qashqai, Nissan Pulsar isi asigura o prezenta demna de luat in seama, chiar daca, cel putin din poze, spatele mi se pare mai putin reusit. Multe muchii si o linie nu prea plonjata, care-l face cumva sa semene cu un monovolum. Poate este doar o aparenta, va trebui sa vedem masina live, la toamna, cand va debuta si in Romania.

Nissan Pulsar 81 Noul Nissan Pulsar   Atac la clasa compacta

Niponii n-au fost prea generosi cu pozele de interior, asa ca va mai trebui sa asteptam putin pana vedem plansa de bord.

Ceea ce stim deja este ca Nissan Pulsar isi propune nu doar un pret interesant, ci si cateva tehnologii foarte actuale: Forward Emergency Braking, Moving Object Detection, Lane Departure Warning si Blind Spot Warning, toate acestea pe cel putin o versiune de echipare.

Nissan Pulsar 31 Noul Nissan Pulsar   Atac la clasa compacta

In privinta motorizarilor, Nissan Pulsar va miza pe o gama turbo integrala. Motorul de 1,2 litri DIG-T, cu 115 CP se anunta favoritul celor care vor neaparat benzina, in vreme ce pentru fanii diesel, dCi-ul de 1,5 litri si 110 CP este la datorie. Chiar si cei care vor un pre hothatch vor avea ceva de ales si anume motorul de 1,6 litri, turbo, cu 190 CP.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.