Noul Opel Corsa – Un strop de pasiune

Opel a prezentat noua generație Opel Corsa, model aflat la a cincea generație. Nemții promit o nouă experiență în ceea ce privește dinamica în clasa mică, dar principalul avantaj al mașinii stă în noul design.

Noul Opel Corsa vine cu o idee estetică preluată de la micul Adam și reinterpretată în așa fel încât să stimuleze vizual. Mult mai pasional, designului noului Opel Corsa aduce un aer proaspăt care, la acest moment face din micul Corsa unul dintre cele mai atrăgătoare modele din segment. Elementul central stă în noile faruri, cu excrescența laterală mai pronunțată, în vreme ce stopurile sunt împărțite acum și pe hayon. Modelul în 3 uși încearcă să aducă ceva din eleganța lui Astra GTC, la nivelul spatelului și, parțial, reușeste.

noul Opel Corsa 2014 181 Noul Opel Corsa   Un strop de pasiune

O adevărată revoluție avem și la interior, unde totul este nou și mult mai modern, de la ceasurile de bord cu display între ele, până la display-ul de 7 inch, cu touchscreen, al sistemului multimedia IntelliLink, poziționat pe consola centrală. Acesta este compatibil cu toate dispozitivele mobile care rulează Android sau iOS și permite comenzi vocale pentru acestea.

noul Opel Corsa 2014 81 Noul Opel Corsa   Un strop de pasiune

Evident, Opel promite mai mult spațiu, la toate capitolele, pentru noul Opel Corsa, dar și o nouă garnitură de propulsoare care ar trebui să facă condusul mult mai plăcut și eficient. Marea noutate o constituie motorul pe benzină, de 1.0 litri Ecotec, cu injecție directă, în 3 cilindri. Acesta este oferit în două versiuni de putere, 90 CP și 115 CP, tehnologia Start/Stop fiind prezentă în echiparea standard.

Pe lângă cunoscutele motoare aspirate de 1,2 litri și 1,4 litri, noul Opel Corsa mai vine și cu un nou motor de 1,4 litri, turbo, de 100 CP, dar si cu dieselul de 1,3 litri CDTI, care ofera 95 CP și este cuplat la o cutie de viteze manuală, cu 5 trepte.

noul Opel Corsa 2014 161 Noul Opel Corsa   Un strop de pasiune

Legat de transmisii, noul Opel Corsa a primit o nouă cutie manuală, cu 6 trepte, standard pe motorul de 1.0 litri, dar și una automată, cu 6 trepte. Se mai poate alege și noua cutie manuală robotizată Easytronic.

Mai multe sisteme de siguranță activă și-au făcut loc la bord, în ton cu cerințele segmentului. Noul Opel Corsa poate fi echipat cu faruri bi-xenon cu iluminare în viraj, avertizare pentru unghiul mort, cameră pentru recunoașterea semnelor de circulație, avertizare pentru părăsirea involuntară a benzii de circulație și Following Distance Indication cu Forward Collision Warning, penttru un plus de siguranță când șoferul nu este atent la traficul din fața mașinii.

noul Opel Corsa 2014 211 Noul Opel Corsa   Un strop de pasiune

Noul Opel Corsa este foarte important pentru Opel, care nu o duce chiar bine. Primele patru generații Corsa au fost foarte apreciate, pe parcursul a 32 de ani, aproape 12 milioane de exemplare au fost vândute. Numai generația a patra, care iese din producție la toamnă, s-a vândut în 2,8 milioane de unități.

Noul model va debuta în toamnă, la Salonul Auto de la Paris, și va fi produs la Zaragoza (Spania) și Eisenach (Germania).

Acum vă las să vă delectați cu o galerie foto imensă, vreo 90 de poze pentru că arată bine și merită văzută din toate unghiurile.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.