Duster Oroch, un concept brazilian

Renault a ținut să impresioneze publicul brazilian, la Salonul Auto de la Sao Paulo, cu Duster Oroch, un concept care apelează la preferințele brazilienilor pentru pick-up-uri. Duster Oroch este creația Centrului de Design Renault pentru America Latină (RDAL) și vine cu o nouă imagine față de SUV-ul Duster.

Au rămas doar elementele principale de identificare, în rest Oroch arată cu totul diferit, fiind un pick-up cu 5 locuri, bine proporționat și atins de detalii fanteziste și tehnologie dedicată sporturilor outdoor. Conceptul se prezintă într-o culoare alb-satinat punctată de detalii portocalii, care vor să aminteaască de surfing. Dealtfel, zona din spatele lunetei a și fost prevăzută cu un suport integrat destinat fixării a câteva plăci de surf. Plafonul este unul panoramic, cu traverse integrate. Jantele de 18 inch și zonele de protecție au rolul de a-i da mașinii un aer de robustețe suplimentar.

Renault Duster Oroch 11 Duster Oroch, un concept brazilian

Zona de spate include două camere video montate la unghiuri de 80 și 140 grade, care pot suprinde toată acțiunea din jurul mașinii. Interiorul nu mai are prea mare treabă cu cel de serie, poate cu excepția tabloului de bord. În rest, un display care afișează imaginile camerelor video din exterior, acestea putând fi controlate de un buton de pe bord.

Renault Duster Oroch 51 Duster Oroch, un concept brazilian

Care este ideea lui Renault Duster Oroch? Destul de simplu.. Duster este una dintre cele mai bine vândute mașini Renault pe piața din America Latină, piață mare amatoare de pick-up-uri. Aici, circa 75% dintre vehiculele utilitare ușoare sunt pick-up-uri, vânzările atingând aproximativ 920.000 de unități livrate anual. Renault nu are la acest moment nici un astfel de model pe piața din America de Sud, dar a anunțat deja intenția de a veni cu două modele. Poate că unul dintre ele va fi un pick-up în stilul lui Oroch.

Dacia Duster pick-up

Dacia Duster pick up Duster Oroch, un concept brazilianDacia a creat deja un pick-up pe baza lui Duster, cu ajutorul carosierului independent Romturingia, special pentru grupul OMV Petrom. Așadar, nu intră în oferta comercială Dacia. Duster pick-up are un habitaclu cu două locuri și o benă de 1,7 metri putând transporta încărcături de până la 450 kg. Toate cele 500 de exemplare care vor fi livrate până la finalul anului către OMV Petrom sunt cu tracțiune integrală și cu motorul de 1,5 litri dCi, în versiunea de 110 CP.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.