Chevrolet Bolt Concept – Un electric accesibil

În același timp cu prezentarea de la Detroit a celei de-a doua generații Chevrolet Volt, marca americană a arătat și conceptul Chevrolet Bolt, despre care spune că are rolul de a revoluționa piața mașinilor pur electrice.

Chevrolet Bolt a fost conceput ca un automobil destinat orașelor, cu linii calde, roțile împinse la maxim către extremitățile caroseriei, pentru un maxim de spațiu interior și tehnologie care să ridice utilitatea sa aproape de ceea ce face Tesla la nivelul autonomiei. Un țel îndrăzneț, dar nu ni se spune și când l-am putea vedea în versiune de serie.

Chevrolet Bolt Concept 2 Chevrolet Bolt Concept   Un electric accesibil

Scopul declarat al celor de la Chevrolet este ca Bolt să constituie punctul de plecare pentru un model electric, care să nu coste mai mult de 30.000 de dolari și să ofere o autonomie de peste 320 km. Americanii spun că este posibil datorită greutății reduse obținute prin utilizarea aluminiului, magneziului și fibrei de carbon. Sună foarte bine, dar vorbim despre un concept. Nu se dau nici un fel de detalii legate de motorizare.

Chevrolet Bolt Concept 6 Chevrolet Bolt Concept   Un electric accesibil

Interiorul este minimalist, cu majoritatea comenzilor grupate pe display-ul central de 10 inch. Mașina va putea comunica cu șoferul prin intermediul aplicației Bolt EV Connect. Aceasta va permite ca mașina să poată fi pornită din telefon, pe lângă faptul că va putea parca singură, iar apoi se va putea întoarce la șofer pentru a fi preluată.

Frumos, excelent, dar… pe când în showrooom-uri?!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.