Electricul Chevrolet Volt a ajuns la a doua generație

Noul Chevrolet Volt a fost lansat la Detroit și vine cu îmbunătățiri de amploare față de prima generație. Designul este unul nou, care păstrează esența modelului inițial prin linia laterală, dar o condimentează cu un aspect general mult mai dinamic și mai plăcut.

Interiorul este complet nou și desenat în așa fel încât să sugereze un habitaclu mai familiar decât vechea generație. Tabloul de bord este complet digital, dar comenzile consolei centrale sunt o idee mai clasice. Merită spus și faptul că noul Chevrolet Volt oferă acum spațiu pentru trei pasageri pe bancheta din spate, prima generație oferind doar patru locuri.

Chevrolet Volt 9 Electricul Chevrolet Volt a ajuns la a doua generație

La nivelul sistemului de propulsie, modificările sunt notabile. Noul Chevrolet Volt are o baterie cu mai puține celule, ceea ce vine la pachet cu o greutate redusă cu aproape 10 kg, dar de capacitate mai mare. Apropo, garanția pentru sistemul de baterii este de 8 ani sau 160.000 km.

Chevrolet Volt 1 Electricul Chevrolet Volt a ajuns la a doua generațieAnsamblul celor două motoare electrice produce 60 CP și poate asigura o autonomie strict electrică de 80 km. Reducerea de greutate față de prima generație, la nivelul motoarelor, este de 45 kg. propulsorul termic are 1,5 litri și produce 101 CP. Acesta are rol de generator și rămâne de văzut dacă participă sau nu la propulsie. În cazul primei generații a fost un mic scandal pe această temă, după ce s-a demonstrat că motorul termic poate antrena și roțile față, pe când Chevrolet susținea că are doar rolul de a încărca bateriile.

Chevrolet Volt 4 Electricul Chevrolet Volt a ajuns la a doua generație

Cu bateriile complet încărcate (cam 4, 5 ore la 240 V) și rezervorul plin, noul Chevrolet Volt poate ajunge la o autonomie de 640 km. Chevrolet spune însă că obiceiurile de condus ale proprietarilor primei generații sugerează cam 1.600 de km între plinurile de benzină, pentru că majoritatea încarcă bateriile regulat, de la priză.

Consumul oficial, când motorul termic trebuie să intervină, este de 5,7 litri/100 km.

Americanii au vizat și performanțele dinamice, noul Volt fiind capabil să ajungă la 100 km/h în 8,5 secunde. Viteza maximă este de 160 km/h. Mașina vine cu 10 airbag-uri în echiparea standard și majoritatea sitemelor ultramoderne de siguranță, inclusiv frânare automată.

 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.