Mercedes-AMG GLE 63 Coupé – Rivalul lui BMW X6 M

Mercedes a prezentat oficial cea mai puternică versiune a noului său SUV Coupe, venit, cam târziu, să se lupte cu BMW X6. Noul Mercedes-AMG GLE 63 Coupe face parte din categoria SUV-urilor pe care unii le găsesc inutile, dar care fascinează prin masivitate și puterea brută.

Mercedes a tatonat bine terenul inainte de a intra acolo unde BMW face legea, deja cu a doua generație X6. Problema este însă că Mercedes n-a nimerit prea bine designul modelului GLE. La o asemenea statură masivă, plonjarea ciudată a spatelui pare că nu se leagă deloc în ansamblu. Chiar dacă Merecdes merge pe o linie diferită de agresivitatea marcantă a celor de la BMW, ceea ce au făcut cu spatele acestui GLE, dealtfel cea mai importantă zonă a unui SUV Coupe, lasă loc de dezamăgire. Cel puțin pentru mine.

Mercedes AMG GLE 63 Coupé 17 Mercedes AMG GLE 63 Coupé   Rivalul lui BMW X6 M

Din punct de vedere al motorizării, lucrurile sunt însă clare. Adică aproape identice cu ale rivalului bavarez. Propulsorul V8 biturbo, de 5,5 litri, produce 557 CP și 700 Nm, în versiunea “normală”, pentru că Mercedes oferă și un model S (Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé) care vine cu 585 CP și 760 Nm.

Mercedes AMG GLE 63 Coupé 23 Mercedes AMG GLE 63 Coupé   Rivalul lui BMW X6 M

 

Asta înseamnă un plus de 10 CP față de BMW X6 M, exact cât să fie la același nivel al accelerației 0-100 km/h, adică 4,2 secunde pentru ambele SUV-uri coupe germane. X6 M este o idee mai econom în regim mixt (cu 0,8 l/100 km), datorită motorului mai mic, dacă acest aspect contează pentru cineva.

Mercedes AMG GLE 63 Coupé 15 Mercedes AMG GLE 63 Coupé   Rivalul lui BMW X6 M

Mercedes-AMG GLE 63 Coupe vine evident cu tracțiune integrală, setată standard la 40/60 față/spate, iar nemții promit o ținută de drum foarte bună prin intemediul a foarte multe sisteme de asistență. Mult prea multe ca să le mai enumăr.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.