Opel Corsa ecoFlex – Cel mai economic diesel de pe piata

Opel a prezentat noul Opel Corsa ecoFlex, model despre care spune că este cel mai economic diesel de pe piață la acest moment și care va debuta inițial în Germania, în luna martie, urmând ca apoi să ajungă și în România.

Mașina are multe modificări specifice, toate făcute în ideea reducerii consumului. Motorul este un diesel de 1,3 litri CDTi cu 95 CP și 190 Nm/1.750 – 2.500 rpm. Acesta are o pompă de apă care funcționează doar când este nevoie și pompă de ulei variabilă, elemente care contribuie la reducerea consumului. Nu lipsesc pneurile cu rezistență redusă la rulare și mici modificări aerodinamice. Sistemul de frânare este cu recuperare de energie, Opel Corsa ecoFlex fiind echipată cu sistem Start/Stop.

Opel Corsa ecoFlex Opel Corsa ecoFlex   Cel mai economic diesel de pe piata

Nemții spun că o constribuție importantă la reducerea consumului o are noua cutie de viteze Easytronic 3.0, o manuală robotizată care îmbină eficiența unei cutii manuale cu confortul uneia automate. Avantajele în fața unei automate clasice constau în greutatea mai mică și frecările interne mai reduse. Bineînțeles, raporturile sunt alese în așa fel încât să favorizeze la maxim economia, dar există și un program de start al cutiei special pentru plecări și accelerații rapide.

Opel Corsa ecoFlex 1 Opel Corsa ecoFlex   Cel mai economic diesel de pe piata

Opel Corsa Easytronic 3.0 Opel Corsa ecoFlex   Cel mai economic diesel de pe piata

Consumul mediu declarat pentru Opel Corsa ecoFlex este de doar 3,1 litri/100 km și aici avem o problemă cu afirmația lor – “cel mai economic model diesel de pe piață”. VW Polo BlueMotion, echipat cu un diesel de 1,4 litri TDI și 75 CP are exact același consum mediu de 3,1 litri/100 km. Restul modelelor de clasă mică se învârt undeva la 3,4 – 3,6 litri/100 km.

Opel Corsa ecoFlex 1.3 CDTi Opel Corsa ecoFlex   Cel mai economic diesel de pe piata

 

Așadar o mașină foarte economică, dar afirmația cu “cel mai economic diesel de pe piață” este puțin forțată.

 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.