Oficial: Noul Renault Kadjar, primul crossover compact al francezilor

Renault Kadjar, noul SUV compact al francezilor, primul din această clasă pentru Renault a fost prezentat astăzi la Paris. După succesul modelului Captur, bazat pe o platformă de clasă mică, noul Renault Kadjar vine să atace acest o clasă mai sus acest segment tot mai popular.

Noul Renault Kadjar mizează pe același design emoțional care a debutat pe actualul model Clio și ulterior imprimat modelului Captur. Kadjar se prezintă cu o parte frontală insiprată de cea a lui Captur, dar cu grila mai generoasă și faruri cu efect high-tech dat de LED-uri și linia luminilor de zi din partea superioară a blocurilor optice.

Renault Kadjar 7 Oficial: Noul Renault Kadjar, primul crossover compact al francezilor

O supriză plăcută, care îl face să arate puternic și dinamic, este prezența acelui bosaj proeminent de deasupra pasajelor roților spate, o linie îndrăzneață și de mare efect, care îi dă lui Kadjar o prezență atletică. La 4.45 metri lungime, Renault Kadjar nu iese din standardul clasei compacte. Portbagajul are un volum de 472 litri.

Renault Kadjar 25 Oficial: Noul Renault Kadjar, primul crossover compact al francezilor

Francezii nu au prezentat prea multe poze de interior, dar chiar și așa observ un vitezometru digital. Consola centrală, cu display-ul integrat în bord, chiar pare de inspirație germană, foarte serios și riguros desenată.

Captur a fost conceput fără posibilitatea tracțiunii integrale, dar Renault Kadjar o oferă, așa cum era și normal. Nu în echiparea standard, pentru că SUV-ul francez poate fi comandat și doar cu tracțiune față. Versiunile cu tracțiune integrală au același mod de lucru cunoscut, selector 2WD, Auto și Lock. Garda la sol este de 190 mm, unghiul de atac de 18 grade, iar cel de degajare de 25 grade.

Renault Kadjar 8 Oficial: Noul Renault Kadjar, primul crossover compact al francezilor

Nici un cuvânt despre motorizări, dar nu este greu de ghicit că rolul principal îl va avea diesel-ul de 1,5 litri și cel de 1,6 litri și 130 CP. Poate chiar și versiunea biturbo de 160 CP a aceluiași 1,6 dCi.

Ce vă mai pot spune acumm este că platforma modulară este creația alianței Renault-Nissan și că noul Renault Kadjar va fi produs la uzina Renault din Palencia (Spania). Vânzările vor începe în vara acestui an.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.